Görüntüler yayımlandı! 5 terörist böyle etkisizleştirildi...

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK mensubu 5 teröristin etkisiz duruma getirildiği operasyonun görüntüleri paylaşıldı.

GÜNDEM 05.01.2021, 15:11 06.01.2021, 10:38
Görüntüler yayımlandı! 5 terörist böyle etkisizleştirildi...

Şırnak ilinin Gabar Dağı bölgesinde, "Yıldırım-1 Cudi" operasyonu kapsamında düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Sıddık Uluocak Operasyonu" ile bir mağarada saklanan 2'si gri olmak üzere, PKK terör örgütü mensubu 5 teröristin mühimmat ve silahlarıyla birlikte etkisiz duruma getirilişine dair görüntüler basına dağıtıldı.

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından Gabar Dağı bölgesi genelinde gerçekleştirilen operasyona dair görüntülere bakıldığında, komandoların bölgeye helikopterle geldiği, arazi taraması yaptıkları, tarama sırasında teröristlerin izlerine rastladıkları, teröristlerin yaşadıkları mağaranın yerinin tespit edilmesi ve mağarada bulunan teröristlere "Teslim ol!" çağrılarının yapılması, teröristlerin bu çağrılara ateş ederek karşılık vermesi, bunun üzerine komandoların sıcak çatışmaya girmesi ve SİHA'ların (silahlı insansız hava aracı) devreye sokularak hedefin tam isabet vurulması yer alıyor.

Görüntülerde daha sonra kahraman komandolar, mağara girişini temizlemek ve genişletmek için el bombası atıyor ve mağaraya tedbirli bir şekilde giriş gerçekleştiriyor.

Mağara içinde etkisiz duruma getirilen 5 teröristin cesedini, silahlarını, mühimmatlarını ve delil niteliğindeki malzemeleri çıkartan kahraman komandolar, daha sonra mağarayı bombalarla imha ediyor.

Gri terörist Menice Özkan

Etkisizleştirilen teröristlerden birinin sözde Botan Eyaleti Küpeli (Gabar) bölgesinde takım sorumlusu unvanıyla terör eylemleri gerçekleştiren Menice Özkan (kod adı Evrim Cembeli) olduğu ve 6 Mayıs 2018 tarihinde Şırnak ili Güçlükonak-Yağızoymak bölgesinde askerî zırhlı aracın seyri sırasında el yapımı patlayıcı (EYP) ile saldırı düzenlediği belirlenmişti.

Gri terörist Edibe Kündün

Etkisiz duruma getirilen ve ismi Gri kategoride bulunan diğer teröristin ise Edibe Kündün (kod adı Tekoşin Cudi) olduğu, sözde Botan Eyaleti Küpeli (Gabar) bölgesinde PKK'nın silah, mühimmat, malzeme ve erzak depolarının sorumlusu olduğu belirtilmişti.

Süleyman Soylu'nun açıklamaları akla geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 13 Aralık 2020 tarihli konuşmasında, bu kış bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristleri mağaralarında ve inlerinde yalnız bırakmayacaklarını, teröristlere çeşitli sürprizler hazırlandığını, hainlere ecel terleri döktüreceklerini ifade etmişti.

Yorumlar (0)