Görevde yükselen hakim ve savcılar yayımlandı

Çeşitli derecelerde görevde yükselmelerine karar verilen hakim ve savcıların listesi Resmî Gazete'de yayımlandı.

GÜNDEM 03.12.2019, 06:45
Görevde yükselen hakim ve savcılar yayımlandı

Çeşitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimi, cumhuriyet başsavcısı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isim listelerinin de yer aldığı HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) kararları Resmî Gazete'de yayımlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararlarında, birinci dereceye yükselmiş olup 31 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olmak üzere ilk defa birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak adli yargı hakim, cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isimlerinden oluşan listeler açıklandı. 

Sürelerini bitirdiklerine rağmen söz konusu listede isimlerini göremeyenler, 30 gün içinde HSK'ye (Hakimler ve Savcılar Kurulu) yazılı başvuruda bulunarak durumlarının incelenmesini talep edebilecek. 

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) bir başka kararında, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 29'uncu maddesine göre, 2019 yılının Ağustos dönemi sonuna kadar sürelerini bitirip Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yükseltilmelerine karar verilen adli yargı hakim, cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarının bulunduğu listelere de yer verildi.

Yorumlar (0)