Görenler şoka uğradı: Temizlik için gidilen çöp evden milyarlar çıktı

Bursa’da bir eve temizlik için giden zabıta ekipleri, çöp dolu dairede 6 bin 100 dolar ve 112 bin lira nakit bulunca şok yaşadı. Bulunan paralar polislerin yardımıyla beraber ev sahibi yaşlı kadının banka hesabına yatırıldı.

GÜNDEM 29.05.2022, 14:02
Görenler şoka uğradı: Temizlik için gidilen çöp evden milyarlar çıktı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bir çöp ev bulunduğuna dair ihbar alan zabıta ekipleri daireyi temizlemek için görevlendirildi. Mahalle muhtarı ve polis nezaretinde Nebibe Ç.'nin (74) evine ulaşan zabıta ekipleri, daireden toplamda 3 kamyon çöp çıkardı. Temizlik ekipleri evde ortalama 10 kamyonluk çöp bulunduğunu belirtirken, aynı dairenin 4 ay önce de temizliğinin yapıldığını ve 2 kamyon çöp daha çıkarıldığını söylediler.

Naylon poşetten çıkanlar şaşırttı

Temizlik esnasında çöpü kontrol eden zabıta ekiplerinin dikkatini naylon bir poşet çekti. Poşeti kontrol eden ekipler ise içerisinde gördükleri karşısında şoka uğradı. Çöp evden çıkan poşetin içinde sarılmış destler halinde dolar ve TL’ler bulundu. Zabıta, mahalle muhtarı ve polisin yaka kamerasıyla görüntülenen olayda, bulunan para 4 zabıta tarafından 15 dakikada sayıldı. Çöp daireden toplamda 6 bin dolar ve 112 bin Türk Lirası çıkarılarak, konu ile ilgili tutanak tutuldu.

Yaşlı kadın evden çıkmamak için direndi

Yaşlı kadın dairesindeki çöpleri boşaltan zabıta ekiplerine direnerek parasını istedi. Temizlenen evinden çıkmak istemeyen Nebibe Ç., polislerin iknaları sonrasında ekip aracına bindirilerek banka şubesine götürüldü. Şubede yeniden sayılan para yaşlı kadının banka hesabına yatırıldı. Yaşlı kadın, bankada yapılan işlemlerin sonrasında evine bırakıldı.

Yorumlar (0)