Gökyüzünde esrarengiz ışıklar: Bakan Varank'tan açıklama

Ülkemizin çeşitli noktalarından, akşam saatlerinde gökyüzünde sıralı bir biçimde 100'den fazla ışık görüntülendi. İstanbul'da da gözlenen ışıklar, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

GÜNDEM 07.05.2021, 01:29 07.05.2021, 17:11
Gökyüzünde esrarengiz ışıklar: Bakan Varank'tan açıklama

Megakentte akşam saatlerinden sonra gökyüzünde görülen sıralı ışıklar, görenleri korkuttu. Ne olduğuna anlam verilemeyen ışıklar, kısa süre içinde sosyal medya platformlarının gündemine düşerken, ışıkları gören yurttaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Çok sayıda ilde görüldü

İstanbul'un haricinde Muğla, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'da da görülen çok sayıda sıralı ışık, yurttaşlar tarafından büyük bir ilgiyle seyredildi.

Mustafa Varank'tan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün saat 22.05 sularında görülen gökyüzündeki parlamaların ABD'li SpaceX firmasına ait Starlink uydularının güneş panellerinden kaynaklandığını açıkladı.

Starlink nedir?

Starlink, ABD merkezli uydu firması SpaceX tarafından uydudan internete erişimi sağlamak üzere oluşturulmuş bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile senkronize bir şekilde çalışacak ve seri olarak üretilebilen çok sayıda küçük uydudan meydana gelecek. SpaceX şirketi ayrıca bazı uydularını keşifler yapmak ve bilim maksatlı kullanmakla birlikte, bazı uydularını ise ordulara satmaya çalışmaktadır.







Yorumlar (0)