Gökçeada’da akıl almaz olay: Doğum esnasında bebeğin kemiği kırıldı!

Gökçeada’da yaşayan ve 3’üncü çocuklarını bekleyen Erhan-Şöhret Özdemir çifti, doğum sonrasında bebeklerinin köprücük kemiğinin kırıldığını öğrenince büyük şok yaşadı. Vücudunda morluklar oluşan talihsiz bebek entübe edilirken, çift ise doğumu yapan doktordan şikâyetçi oldu.

GÜNDEM 23.05.2022, 16:47 23.05.2022, 17:51
Gökçeada’da akıl almaz olay: Doğum esnasında bebeğin kemiği kırıldı!

Yaşanan acı olayı anlatan 32 yaşındaki Erhan Özdemir, aylardır üçüncü bebek heyecanı yaşadıklarını ve kontroller esnasında doktorlarından büyük ilgi gördüklerini dile getirdi. Doğumun yapılacağı hafta kendi doktorlarının yıllık izne çıktığını belirten Özdemir, bu sebeple doğuma başka bir doktorun girdiğini, ayrıca kendilerine kötü muamelede bulunulduğunu dile getirdi. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı helikopter ile Çanakkale’ye getirildi

Doğum esnasında bebeğinin köprücük kemiğinin kırıldığını öğrenen Erhan Özdemir, bebeğin vücudunda morluklar oluştuğunu ve entübe edildiğini aktardı. Yaşanan olayın ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı özel bir helikopterle adadan Çanakkale’ye sevk edilen talihsiz bebek, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine alındı. Doğumu yapan doktordan şikâyetçi olduklarını belirten Özdemir, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Yapılan başvuru üzerine Sağlık Müdürlüğü ve savcılık tarafından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. 

“Çok ters hareketlerde bulundu ve bunlar hiç hoş değildi”

12 Mayıs’ta kontroller için Gökçeada Devlet Hastanesi’ne gittiklerini belirten Erhan Özdemir, “Eşimin sancıları başlamıştı. Hemen hastaneye geçtik. Hastanede, kendi doktorumuzun yıllık izne çıktığını belirttiler. Onun yerine gelen doktor muayeneyi yaptı. Çok ters hareketlerde bulundu ve bunlar hiç hoş değildi. Eşimin ağrılarını dindirmek için serum vereceğini söyledi ama sonradan öğrendik suni sancı vermiş. Bunu bize söylemedi bile. Bebeğin doğum süreci başlayınca eşimi azarlıyor. Eşim sancıdan dolayı bağırdığı için ‘Niye bağırıyorsun?’ gibi ters cevaplar veriyor. Doğum sürecinde hemşire hanım doktora gidiyor, ‘Bebek geliyor’ diyor, kendisi elleri cebinde, gayet rahat, ‘Beklesin’ tarzında konuşmalar yapıyor. Bunu defalarca yapıyor. Eşim bunları bana tek tek anlattı” şeklinde konuştu. 

“Çocuk hırpalanarak doğdu”

Yaşanan sürecin ardından eşinin psikolojik sorunlar yaşadığını dile getiren Özdemir, “Eşimin şu an psikolojisi iyi değil. Nerede birinin bebeğini görse gözleri doluyor. Doğumdan sonra bebeğin 4 kilo 200 gram dünyaya geldiğini söylediler. Benim diğer iki 2 çocuğumda 4 kilonun üstünde doğmuştu. Hemşire doktora, “Kesik atalım, bebek gelmiyor” diyor, doktor da ısrarla bu şekilde çıkaracağını söylüyor. Çocuk, hırpalanarak doğdu. Çocuğumun köprücük kemiğini kırdı. Nefes almakta zorluk çekiyordu benim çocuğum. Çok zor bir doğum süreci oldu ve şuan benim bebeğimin çoğu yerinde morluklar var” ifadelerini kullandı. 

“Doğum esnasında diğer hastaların yanına gidiyor”

Doğum esnasında doktorun, başka hastaları tedavi etmeye gittiğini iddia eden Özdemir, “Çocuğu hırpalayarak çıkarıyor, sonra da göbek bağını kesip, diğer hastaların yanına gidiyor. Doğum sonrası hemşirelerin hepsi bebeğin başına toplandı. Zaten hemen entübe edildi. Hemşirelerden biri doktorun yanına gitti, eşimin kanaması olduğunu söyledi. Doktor, ‘Bir şey olmaz’ diyerek cevap veriyor. Hemşirelerden yana hiçbir sorunumuz yok, hepsine çok teşekkür ediyorum, ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştılar. Doktor ise bizi bıraktı, çekti gitti. Bebeğim yoğun bakıma alınmak üzere helikopterle Çanakkale’ye taşındı. Bu süreç de yaklaşık 3 saat sürdü” şeklinde konuştu. 

“Umarım devlet yetkililerimiz de bu olayın üzerine giderler”

Doktor hakkında yasal süreci başlattıklarını ve olayın takipçisi olacaklarını belirten Özdemir, “Devletimizden bu süreçte yardım bekliyoruz. Biz yaşadık ama başka aileler yaşamasın. Bebeği olanlar bizim çektiğimiz acıyı çok iyi anlayacaklardır. Umarım devlet yetkililerimiz de bu olayın üzerine giderler ve bu kişi hak ettiği cezayı alır. Eşimin psikolojisi darmadağın olmuş durumda. Çocuğum hastanede yoğun bakımda. Sağlık durumu hakkında çok kısıtlı bilgi alabiliyoruz. Hayatına devam etse engelli kalır mı, bundan sonraki yaşamını sıkıntıya sokar mı diye düşünüyoruz. Bunun kadar acı bir psikoloji olabilir mi? Ben bu doktorun hak ettiği cezayı çekeceğine inanıyorum. Onun dışındaki doktorlarımızla hiçbir derdimiz, sıkıntımız yok. Bütün doktorlarımız başımızın tacıdır” dedi. 

Yorumlar (1)
Bilal 2 yıl önce
Gerekli cezalar verilsin