"Göğüs göğüse çarpışan tek orduyuz"

MSB'den gelen açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nda sahada DEAŞ terör örgütü ile göğüs göğüse mücadele eden tek koalisyon ve NATO ülkesi ordusudur" denildi.

GÜNDEM 08.10.2019, 18:21 08.10.2019, 19:46
"Göğüs göğüse çarpışan tek orduyuz"

Milli Savunma Bakanlığından, TSK'nın Fırat Kalkanı Harekatı'nda sahada DEAŞ terör örgütü ile göğüs göğüse mücadele eden tek koalisyon ve NATO ülkesi ordusu olduğu belirtildi.

MSB'nin Twitter hesabından, TSK'nin yurt içi ve yurt dışı operasyonlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "DEAŞ'ın kanlı eylemlerinden en fazla zarar gören ülkelerden biri olan Türkiye, hem yurt içinde hem de sınırlarının ötesinde bu terör örgütü ile artan tempo ve şiddetle mücadele etti, Fırat'ın doğusunda da mücadeleye devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, TSK'nin Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'ın önem verdiği Dabık bölgesini ele geçirmesi ile örgüte en büyük askeri ve ideolojik darbe vurulduğu da anımsatıldı.

Erdoğan, "Yarın denebilecek kadar yakındır" demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Ülkemizi terör örgütünden uzak tutmak için sürekli yüzümüze gülen, sürekli diplomatik söz oyunlarıyla kendilerince oyalayanlara diyoruz ki, artık söz bitti. Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti, belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan, hem havadan bu harekatı yürüteceğiz” demişti.

Harekat hangi bölgeleri kapsayacak?

Erdoğan’ın, “Barış Pınarları” ifadesinine yer vermesi, operasyonun birden çok noktadan başlayacağına kanıt olarak konuşuluyor. Harekâtta, çıkarma yapılacak ilk bölgelerin, Tel Abyad, Resulayn ve Ayn el Arap (Kobani) olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)