'Göçmenleri kulağından tutar atarız!'

Binali Yıldırım katıldığı iftar programında göçmenlerin güvenlik sorunu oluşturması durumu sorulması üzerine 'Buranın düzenini, tertibini, huzurunu bozarsan, güvenlik sorunu oluşturursan kusura bakma kulağından tutar atarız' dedi.

GÜNDEM 29.05.2019, 08:27 29.05.2019, 08:48
'Göçmenleri kulağından tutar atarız!'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Maslak Oto Sanayi Sitesi esnafı ile iftar programında bir araya geldi.

İftardan sonra esnaf ve vatandaşla sohbet ederek soruları yanıtlayan Yıldırım’a, göçmenlerin bazı bölgelerde güvenlik sorunu oluşturduğu söylendi. Güvenlik sorunu oluşturan göçmenleri kulağından tutar atarız diyen Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da yabancılar var. Belirli ilçelerde de yoğunlaşmış vaziyette. Biz şunu diyoruz, buranın düzenini, tertibini, huzurunu bozarsan, güvenlik sorunu oluşturursan kusura bakma kulağından tutar atarız. Böyle bir şey olmaz. Güvenlik esastır. Sokağa çıktığımız zaman kendimizi yabancı bir ülkede hissetmememiz lazım. Buna izin veremeyiz. Misafirimizsiniz, dardasınız, zordasınız, geldiniz eyvallah. Misafir ev sahibinin kuzusudur. Nasıl uygun gördüyse öyle hareket eder. Yabancılar konusundaki görüşüm ve duruşum çok açık ve nettir. Bizim için asli unsur olan vatandaşlarımızın günlük hayatına zarar verirse, mesela bağımlılık, uyuşturucu vesaire konularında, güvenlik, asayiş konularında bize zarar verirlerse zerre kadar müsamaha göstermeyiz."

Yorumlar (0)