Göçmenleri kaçak yollarla yurda sokan 3 kişi Erzincan’da yakalandı

Erzincan'da yasa dışı yollar kullanarak 4 düzensiz göçmenin yurda girmesini sağlayan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM 28.09.2021, 11:37 29.09.2021, 09:30
Göçmenleri kaçak yollarla yurda sokan 3 kişi Erzincan’da yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi bünyesindeki ekipler denetimleri esnasında Erzincan-Erzurum karayolunu mercek altına aldı. Burada yürüttükleri çalışmalarda şüpheli gördükleri 2 otomobili incelemeye alan ekipler araçlarda yasa dışı yollarla ülkeye girerek seyahat ettikleri anlaşılan 4 Afganistan uyruklu kaçağı yakaladı.

Van’dan İstanbul’a doğru gitmekte oldukları tespit edilen araçlarda bu kişilerin girişlerini organize ettikleri iddia edilen S.B, G.K, T.E, A.K. ve M.T. isimli şahıslar da gözaltına alınarak haklarında işlem başlatıldı.

2 kişi serbest, 3 kişi ise tutuklandı

Emniyette alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan S.B ve G.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, ele geçirilen diğer 3 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kimlik tespitleri yapılan düzensiz göçmenlerin ise işlemlerinin tamamlanmasının Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne teslim edileceği bilgisi alındı.

Yorumlar (0)