Göçmen kaçakçılarına göz açtırılmıyor

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirilen yabancı uyruklu kişilerin yine yasa dışı yollarla yurt dışına çıkması için yardım eden göçmen kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi. Zonguldak ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı.  

GÜNDEM 04.11.2021, 12:10 05.11.2021, 09:23
Göçmen kaçakçılarına göz açtırılmıyor

Göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve düzensiz göçle mücadele kapsamında çalışmalar devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, daha öncesinde pek çok soruşturmadan geçirilmiş olan göçmen kaçakçılığı şebekesinin yine iş başında olduğu gerekçesiyle operasyon düzenledi. Yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirilen yabancı uyruklu kişileri yurt dışına kaçırmaya çalışan göçmen kaçakçıları, Zonguldak ve İstanbul açıklarında yakalandı. 



6 kişi gözaltına alındı 

Göçmen kaçakçılarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında bir süre fiziki ve teknik takip gerçekleştirildi. 2 Kasım 2021 tarihinde Zonguldak ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda kaçakçılık şebekesi üyesi olan 6 kişi, gözaltına alındı. “Şok evi” olarak tabir edilen ve yaşam koşulları elverişli olmayan antihijyenik 3 farklı adreste yapılan kontrollerde, 8’i çocuk olarak 43 yabancı uyruklu kişi kurtarıldı.  

Düzensiz göçmenlerin sınır illerine sevkinde kullanılan 7 minibüse el konuldu. Gözaltına alınan 6 göçmen kaçakçısı, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüklerine götürüldü. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.  



Aynı kaçakçılara daha önce de operasyon düzenlendi 

Aynı göçmen kaçakçılarına daha önce de operasyon düzenlendiği belirlendi. Geçtiğimiz mart ayından bu yana göçmen kaçakçılığı yapan bu şebekeye 7 farklı operasyon düzenlendi ve toplamda 13 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonlarda kapsamında ayrıca 62 düzensiz göçmen de kurtarıldı. Bu 13 şüpheliden 5’inin tutuklandığı öğrenildi. 

Yorumlar (0)