Girmediği 539 ameliyatı üzerine yazdırdı! Kendisini savundu

Eski Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın, girmediği 539 ameliyatı kendi üzerine yazdırdığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Prof. Dr. Okudan, bunun Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait (FETÖ) bir taktik olduğunu belirterek, iddiaları yalanladı. 

GÜNDEM 08.08.2020, 09:10 08.08.2020, 09:12
Girmediği 539 ameliyatı üzerine yazdırdı! Kendisini savundu

Eski Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Okudan'ın, tepki çeken bir eyleme imza atarak, "diğer öğretim görevlileri tarafından gerçekleştirilen ameliyatları kendi üstüne kaydettirdiği" öne sürüldü.

 

Yasal olmayan bir şekilde kazanç sağladığı kaydedilen Prof. Dr. Okudan'ın, bu eylemiyle devletin çifte zarara uğramasına neden olduğu iddia edildi.

Konuya ilişkin rapor, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) 28 Nisan 2020 tarihinde sunuldu. Söz konusu raporda, Prof. Dr. Okudan'a ait olan ve senelik performans ödemesi gerçekleştirilen ameliyatların sayısı ile defterde kendi üstüne kayıtlı olan ameliyatların sayısı arasında bulunan farkın 539'a kadar çıktığı ifade edildi. Raporda, bu durumun mutlaka açıklığa kavuşturulması gerektiğine dikkat çekilerek, soruşturma başlatılması talep edildi. 

Prof. Dr. Okudan'ın, göz kliniğinde sert tutum sergileyerek, kendisini eleştiren öğretim görevlilerine bezdirme politikası uyguladığına ilişkin iddialara da değinilen raporda, hastanede anlaşmazlık yaşandığı ve bunun mobbing seviyesinde olup olmadığının kesinleşmesi amacıyla soruşturma başlatılması gerektiği kaydedildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), raporu incelemesinin ardından Prof. Dr. Okudan'a ilişkin soruşturma açılmasına izin verdi. 

Prof. Dr. Okudan kendisini savundu

Söz konusu iddialara Prof. Dr. Okudan'dan yanıt geldi. Prof. Dr. Okudan, bu iddiaların asla doğru olmadığını kaydederek, isimsiz mektuplarla kendisine suçlamaların yöneltildiğini ve bunun kim tarafından gerçekleştirildiğini de bildiğini söyledi.

Prof. Dr. Okudan, suçlamaların bir akademisyen ve rektör yardımcılarından biri tarafından yapıldığına dikkat çekerek, bu kişilerin isimsiz mektupları yedi değişik kuruma yolladıklarını belirtti.

Bunun Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait (FETÖ) bir taktik olduğunu ileri süren Prof. Dr. Okudan, bahsettiği kişilere ilişkin savcılığa suç duyurusu yaptığını ve soruşturma başlatıldığını anlattı. 

Prof. Dr. Okudan, gerçekleştirilen ameliyatlarda herhangi bir yanlışlığın olmadığını vurgulayarak, tüm üniversitelerde gönüllülük esası doğrultusunda işleyen bir havuz sisteminin bulunduğunu ve kendi üstüne kayıtlı olan ameliyat sayısının çok normal olduğunu kaydetti.

Tüm üniversitelerde havuz sisteminin uygulandığını aktaran Prof. Dr. Okudan, suç işlemediğini çünkü her sene Sayıştay tarafından denetlendiklerini ifade etti. 

Yorumlar (0)