Giresun'da sel felaketi: Can kaybı 8 oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketiyle sarsılan Giresun'da hayatını kaybeden kişi sayısının 8'e yükseldiğini duyurdu.

GÜNDEM 24.08.2020, 09:51 24.08.2020, 16:20
Giresun'da sel felaketi: Can kaybı 8 oldu!

Giresun'da cumartesi günü etkisini gösteren sağanak sonucu sel felaketi meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söz konusu felaket nedeniyle 8 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. 

98 köy yolunun kapandığı, 17 yapının yıkıldığı ve 361 binanın tahribata uğradığı Giresun'da yaraları sarılmaya çalışılıyor. 3'ü jandarma olmak üzere 8 kişi için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Giresun'da etkisi gösteren şiddetli sağanak sebebiyle yedi ilçede heyelan ve sel felaketi yaşandı. Dereli ilçesinde cadde ve sokaklar göle dönerken, park halinde bulunan araçların metrelerce sürüklendiği görüldü.

Şiddetli sağanak sebebiyle debisi artan Aksu Deresi, Duroğlu beldesi ile bazı noktalarda taştı. Aksu Deresi'nin taşması neticesinde bazı yolların ulaşıma kapandığı bildirildi. Söz konusu derenin etrafında bulunan bazı binalar önlem amaçlı boşaltıldı.

Tirebolu- Doğankent yolunda bir iş makinesi operatörü ile beş jandarma personeli, şiddetli yağışın ardından menfezin çökmesi neticesinde dereye düştü.

Beş jandarma personelinin yer aldığı aracın dereye düştüğü noktada sabah saatlerinden beri gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmaları sırasında ikinci jandarma personelinin cansız bedenine ulaşıldı. Bir kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 7'ye çıktı.

Dere yatağında cansız bedenine ulaşılan, evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenilen 44 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır'ın naaşı, Ordu'ya götürülecek. 

Yorumlar (0)