Giresun'da sel felaketi: Can kaybı 5'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle 5 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

GÜNDEM 23.08.2020, 09:17 23.08.2020, 17:13
Giresun'da sel felaketi: Can kaybı 5'e yükseldi!

Giresun’u sel vurdu.

Kentte etkisini gösteren sağanak nedeniyle farklı noktalarda su baskınları yaşandı. 

Dün saat 15.00 sularında etkili olmaya başlayan sağanak, Dereli ilçesinde su baskınlarına ve taşkınlara yol açtı. Aksu Deresi'nin taşması üzerine hem sokaklar hem de caddeler resmen göl oldu.

Yollarda park halinde duran arabalar, taşkının etkisini artırması üzerine sel sularına kapıldı. Dükkânlar da neredeyse bir metreye kadar su altında kaldı. 

Giresun'da yaşanan sel felaketi nedeniyle 5 kişi yaşamını yitirdi. Konuya ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel ve heyelanın vurduğu kentte 5 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hayatını kaybedenler arasında bir jandarmanın bulunduğunu duyurdu. 

Bakan Soylu, kapanan 118 köy yolundan 20'sinin açıldığını ve elektriği kesilen 78 yerleşim biriminin 40'ına yeniden elektrik verildiğini bildirdi. 

Devletin Giresun'daki yaraları saracağını ve vatandaşlara destek vermeyi sürdüreceğini aktaran Soylu, bütün bakanlıklardan 944 personelin çalıştığını söyledi. 

Soylu, Tirebolu-Doğankent yolunda meydana gelen felakete değinmişti. 

Söz konusu yolun 12'nci kilometresinde 5 jandarma ile bir iş makinesi operatörünün dereye düştüğünü hatırlatan Soylu, bir jandarmanın şehit olduğunu, diğerlerine ilişkin arama-kurtarma faaliyetlerinin ise sürdüğünü belirtmişti. 

Yorumlar (0)