Giresun'da heyelan tehdidi! İnceleme başlatıldı

Giresun'un Piraziz ilçesinde meydana gelen heyelan neticesinde kullanılmayan bir evin yıkıldığı, 3 evin ise ağır zarar gördüğü alanda incelemelerde bulunuluyor. 

GÜNDEM 29.03.2022, 17:04 30.03.2022, 09:36
Giresun'da heyelan tehdidi! İnceleme başlatıldı

Yaklaşık olarak 4 sene önce Çayırköy'de heyelan meydana gelen alanda yenide toprak kayması yaşanması sonrasında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekipleri inceleme başlattı.

Bölgede güvenlik önlemi alındı

Jandarma ekipleri 3 evin de ağır zarar gördüğü ve bir evin yıkıldığı alanda güvenlik tedbiri aldı.

Çayırköy Muhtarı Vahit Arslan, 2018 yılından bu yana beri bölgenin afet çerçevesinde yer aldığını aktardı. 

Yaklaşık iki senedir toprak kayması yaşanmadığını fakat son dönemlerdeki kar yağışının ardından yeniden heyelan meydana geldiğini söyleyen Arslan, "Bu sene çok hasar oldu, üç ev ağır hasarlı, bir ev yıkıldı, geri kalan binalar ise risk altında. Heyelanın önünde konutlar var, bunlar da tehlike altında." şeklinde konuştu.

Arslan, kış sebebiyle bölgede ikamet eden vatandaşların olmadığını söyleyerek, "Yaz olsaydı vatandaşlar buraya gelirdi, hınca hınç burası dolu olurdu. Burada vatandaşa 'Sen evde oturma.' da diyemiyorsun. Kış sebebiyle çok şükür kimse oturmuyordu." şeklinde konuştu.

Heyelanda evi ağır zarar gören Mehmet Aydın, bu denli heyelanın büyük olacağını beklemediklerini söyledi.

“Eve girip eşyalarımızı alamıyoruz”

Şu anda evlere giremediklerini ve bu sebeple eşyaları da alamadıklarını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Buraya yeni ev yapmak istesek izin verilmiyor. Maalesef yapacak bir şey yok. Bizim köy evimizdi bu, fakat içerisinde hemen hemen her şey vardı, şu an oturduğum evden neredeyse hiçbir farkı yoktu. Yaz döneminde kalıyorduk, fındık hasadını bitirdikten sonra evden çıkmıştık. En ağır hasar gören ev benimki… Arkası tamamen çöktü, içerisine girme ihtimalimiz yok."

Heyelan sebebiyle evine doğru giden yol kapanan Kenan Aydın ise bölgede 4-5 senedir toprağın oynadığını fakat bu yıl karların erimesiyle birlikte çok fazla kayma yaşandığını dile getirdi.

Evine giden yolda çökmeler yaşandığını dile getiren Aydın, kısa zaman içerisinde yetkililerden hasarın giderilmesini talep ettiklerini aktardı.

Yorumlar (0)