Gezici mehterden vatandaşlara 23 Nisan konseri

Kırıkkale Belediyesi mehter takımı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü etkinleri kapsamında Türk bayraklarıyla donatılan tır dorsesi üzerinde çaldığı marşlarla mahalleleri dolaşarak konser verdi.

GÜNDEM 24.04.2020, 00:43
Gezici mehterden vatandaşlara 23 Nisan konseri

Kırıkkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl dönümü nedeniyle vatandaşlara gezici mehter takımı ile açık hava konseri düzenlendi.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın talimatları doğrultusunda tüm hazırlıklar tamamlandı. Kutlamalar kapsamında mehter takımı, Türk bayraklarıyla donatılan TIR dorsesi üzerinde çaldığı marşlarla mahalleleri dolaşarak konser verdi. Ardından yaya olarak marş çalmaya devam eden mehter takımı, İzmir ve Zafer Caddeleri üzerinden belediyeye kadar yürüdü. Sesi duyan genç, yaşlı, kadın, erkek herkes balkon ve pencerelerde alkış tuttu. Belediye önünde saat 21.00 itibariyle de mehter takımı eşliğinde İstiklal Marşı söylendi. Kentteki tüm hoparlörlerden de vatandaşlara İstiklal Marşı dinletildi.

Yorumlar (0)