Gezi Parkı davasında karar verildi! Osman Kavala tahliye oldu

Gezi Parkı davasında tek tutuklu sanık Osman Kavala'nın tahliyesine karar verildi.

GÜNDEM 18.02.2020, 14:54 18.02.2020, 16:59
Gezi Parkı davasında karar verildi! Osman Kavala tahliye oldu

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tüm sanıklar beraat ederken, Osman Kavala için tahliye kararı çıktı.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da yer aldığı 1'i tutuklu 6'sı firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar verildi. Sanıkların tüm suçlardan beraat ettiği bildirildi.

Uygun ve somut delil bulunamadı

Silivri'de görülen duruşmada Ayşe Mücella Yapıcı, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, Mehmet Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Mala zarar verme", "Nitelikli yağma", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "Kasten yaralama", "Tabiat ve kültür varlıklarını koruma kanununa muhalefet" suçlarından hukuka uygun somut ve kesin delil bulunmadığından beraat kararı çıktı. Tutuklu sanık Osman Kavala'nın da tahliyesi yönünde karar verildi.

Firari sanıklar hakkında karar

Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Mehmet Ali Alabora hakkında çıkarılan yakalama kararları kaldırılırken "ifadelerinin alınmasına yönelik" ayrı ayrı yakalama emri çıkarılmasına hükmedildi.

Yorumlar (0)