"Gerekeni yaptık, 12 terörist öldürüldü"

Bakan Akar, Fırat Kalkanı bölgesinde 2 askerin şehit düştüğü saldırıya dair, "Gerekli operasyonları gerçekleştirdik. An itibarıyla toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

GÜNDEM 26.07.2021, 18:06 27.07.2021, 09:57
"Gerekeni yaptık, 12 terörist öldürüldü"

Dün Kuzey Suriye'deki Fırat Kalkanı bölgesinde intikal halinde olan kirpi aracını hedef alan saldırı neticesinde 2 askerimiz şehit düşmüştü.

Hain saldırının ardından bölgedeki terör hedefleri ateş altına alınarak bir bir vuruldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün komutanlarla birliklerin sevk ve idare edildiği hudut hattındaki 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Esas Komuta Yeri ve 2. Ordu İleri Komuta Yeri'nde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Hudut ötesindeki birliklerin komutanları ile görüşme yapan Akar, toplantıda Fırat Kalkanı bölgesindeki operasyonlara da değindi.

"Gereken her şey yapıldı"

2 şehidin kanının yerde kalmadığını dile getiren Akar, "Gereken her şeyi yaptık. Misliyle karşılık verdik. An itibarıyla toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi." sözlerini sarf etti. 

Kuzey Irak'taki operasyonların 7 aylık bilançosu

Ocak ayından şu ana kadarki operasyonlara dair bilgi de veren Bakan Akar, "Bu senenin başından beri Kuzey Irak'taki operasyonlarda 1.581 terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)