Gerekçeli karar açıklandı: Kanıt yok!

Gezi Parkı davasında tek tutuklu sanık Osman Kavala'nın tahliyesine ilişkin gerekçeli karar açıklandı. Kararda, Osman Kavala’nın Gezi Parkı olaylarının finansörü olduğuna ilişkin bir kanıt bulunamadığı kaydedildi. 

GÜNDEM 24.02.2020, 17:27
Gerekçeli karar açıklandı: Kanıt yok!

Gezi Parkı olaylarına ilişkin tüm sanıkların beraat ettiği, tek tutuklu sanık Osman Kavala'nın tahliye edildiği davada gerekçeli karar açıklandı.

Kararda, iddianamede bulunan delillerin yasak delil niteliği taşıdığı, Osman Kavala’nın Gezi Parkı olaylarının finansörü olduğuna ilişkin bir kanıt bulunamadığı ifade edildi. 

"Kaçma riski nedeniyle bu kararı vermek zorunda kaldı"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Osman Kavala'nın tahliye edilmesine ilişkin, ''Toplumun takip ettiği bir dava haline geldi. Mahkeme kararlarına saygı duymak zorundayız. Müebbetle yargılanan bir kişinin dosyasının bir anda beraat olmasını çok garip buldum, büyük soru işareti koyarım oraya. İkinci karar muhtemeldir ki zaten müebbetle yargılanan sanık var, tutuklu yargılamama gerek yok diye tutuklama kararı vermemiştir. Beraat ettirince bu tedbiri almayı zorunlu düşündü. Gezi davası devam etse ikinci karara gerek duymayacaktı. Kaçma riski nedeniyle bu kararı vermek zorunda kaldı diye düşünüyorum." açıklamasında bulundu. 

Ne olmuştu?

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tüm sanıklar beraat ederken, Osman Kavala için tahliye kararı çıktı.

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da yer aldığı 1'i tutuklu 6'sı firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar verildi. Sanıkların tüm suçlardan beraat ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)