General ve Amiral atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı görev yapan general ve amirallerin atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı.

GÜNDEM 19.08.2022, 09:50 19.08.2022, 10:02
General ve Amiral atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan general ve amirallerin atamaları bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile alınan yeni kararlar da Resmi Gazete'de, yayımlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri atama kararnamesi de kararlar arasında yer aldı.

Remi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan 72 general yeni görevlere atanırken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan 24 amiralin ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan 30 generalin pozisyonları ve görev yerleri değişti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı atamaları

Karara göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, 1'inci Ordu Komutanlığına getirildi.

1'inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ise Ege Ordu Komutanlığına atandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı atamaları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, alınan yeni karar kapsamında Donanma Komutanlığına getirildi.

Harp Filosu Komutanlığı’nda görev yapan Tümamiral Yalçın Payal ise Güney Deniz Saha Komutanlığına atandı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı atamaları

Hava Kuvvetleri Komutanlığında ise Hava Eğitim Komutanlığı’nda görev yapan Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na getirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İsmail Güneykaya ise Hava Eğitim Komutanlığı’na atandı.

Yorumlar (0)