'Gençlik Haftası ve Fener Alayı Yürüyüşü' yapıldı

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 'Gençlik Haftası ve Fener Alayı Yürüyüşü' yapıldı.

GÜNDEM 19.05.2023, 00:42
'Gençlik Haftası ve Fener Alayı Yürüyüşü' yapıldı

Samsun Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde, DSİ (Devlet Su İşleri) 7'nci Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen grup, İstiklal Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na değin ellerindeki Türk bayrağı ve fenerlerle yürüdü.

İzcilerce 1.919 metre uzunluğuna sahip Türk bayrağı açıldı. 

Bando eşliğinde marşların dile getirildiği, evvelden belirlenen yerlerde gösterilerin yapıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlandı. 



Mehmet Muş: Aynı ruh yaşıyor

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Muş, yaptığı konuşmada, kurtuluş mücadelesinin start aldığı çok büyük bir günün kutlandığını ifade etti.

"Kurtuluş Savaşı'nın simgesi Samsun." diyen Bakan Muş, "Bugünü hiç unutmayacağız ve buna devam edeceğiz. Nesilden nesle bu mücadele aktarılacak. Aynı ruh yaşıyor." dedi. 



Zülkif Dağlı: Coşkuyla kutlanacak

Samsun Valisi Dağlı ise 19 Mayıs coşkusunu kentte hep beraber yaşadıklarını kaydetti.

Vali Dağlı, şehrin etkinliklere gösterdiği ilgiyle tam anlamıyla 'İlkadım' kenti olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayarak, etkinliklerin 19 Mayıs'ta da Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk ayak bastığı Tütün İskelesi'nde start alarak gün boyu coşkuyla devam edeceğini aktardı.



Etkinliğe yoğun ilgi

Etkinliğin akabinde Cumhuriyet Meydanı'nda sağanak yağışa karşın kısa bir konser verildi.

Yürüyüşe, Bakan Muş ve Vali Dağlı'nın yanı sıra Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır, Samsun Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Samsun Emniyet Müdürü Nihat Özen, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, vekiller ile yurttaşlar iştirak etti. 

Yorumlar (0)