Gemlik'ten örnek davranış: 84 öğrenciye ev imkanı!

Bursa'da Gemlik Belediyesi öğrenim görmek isteyen üniversite öğrencileri için örnek bir projeye imza attı. Uludağ Üniversitesi Hukuk ve Denizcilik Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilerin mevcut barınma sıkıntısını ortadan kaldırmak için kendi bünyesindeki daireleri onlara tahsis etti.

GÜNDEM 21.09.2021, 16:14 22.09.2021, 09:42
Gemlik'ten örnek davranış: 84 öğrenciye ev imkanı!

 Gemlik Belediyesi, üniversite öğrencilerinin Türkiye’nin gündeminde olan barınma sorununun çözümüne katkı sunacak çok önemli bir çalışmayı hayata geçirime kararı aldı.

Bünyesindeki sosyal konutlarda bulunan 2+1 21 daireyi her dairede 4 öğrenci olacak şekilde üniversite öğrencilerine tahsis etmeye karar veren Gemlik Belediyesi, daireleri sembolik ücretle kiraya vermek için ilk adımlarını attı. İlk kez üniversiteyi kazanan öğrencilere tahsis edilmesi planlanan konutlarda kız öğrenciler öncelikli olacak. Bu çalışma ile Gemlik’te üniversite okuyacak 84 öğrenci barınma problemi yaşamayacak.

Encümenden onay alınması halinde bu dairelerin aylık kira bedelleri kişi başına sadece 25 lira olacak.

21 konut öğrencilere hizmet verecek

Gemlik’te toplamda 2100 öğrencinin eğitim gördüğünü açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan  bu sene öğrencilerin belediyelerinden barınma ile ilgili ciddi talepleri olduğunu söyledi. Kendilerinin belediye olarak bir parça da olsa bu soruna merhem olmak istediklerini belirten Sertaslan; “Toplam 21 konutu onların kullanımına vermeyi düşünüyoruz.  Talebin çok olması halinde kız öğrencileri ön plana alacağız. Öğrencilerimizden okullarına İlk defa kayıt yaptırmış olmalarını istiyoruz. Bu kriterler arasına giren öğrenciler arasında kura çekerek az da olsa öğrencilerin barınma sorununu çözmek istiyoruz" dedi.

Gemlik Belediyesi'nin öğrencilere yönelik barınma hizmetinden faydalanmak isteyen öğrenciler 0505-1815788 numaralı Öğrenci Danışma Hattı’na başvurabilir.

Yorumlar (0)