Gemi azıya aldılar! Devriyelere bir saldırı daha...

Rusya'nın zaman zaman destek verdiği zaman zaman da eylemlerine gözyumduğu bölücü terör örgütü PKK/YPG, Türk-Rus devriyesine yeni bir saldırı düzenledi.

GÜNDEM 25.08.2020, 12:54
Gemi azıya aldılar! Devriyelere bir saldırı daha...

ABD'nin açık destek verdiği, Rusya'nın kimi zaman destekte bulunup kimi zaman eylemlerine göz yumduğu, Esed'in ise zaman zaman iş birliği yaptığı bölücü terör örgütü PKK/YPG son zamanlarda Türk-Rus devriyelerini hedef alıyor.

Türkiye Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, İdlib'deki Türk ve Rus ordularının 26'ncı Birleşik Kara Devriyesi sırasında patlama meydana geldiğini ve konvoydaki bir askerî aracın hafif hasar gördüğünü bildirdi.

Millî Savunma Bakanlığı, bölgenin derhâl yoğun ateş altına alındığını kaydetti.

14 Ağustos'ta Rusya Savunma Bakanlığı bir açıklama yapmış, İdlib'de düzenlenen Türk-Rus ortak devriyesi sırasında EYP'nin (el yapımı patlayıcı) infilak ettirildiğini duyurmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı saldırıda 3 Rus askerinin hafif yaralandığını, Türk askerleri arasında da yaralıların bulunduğunu bildirmişti.

17 Ağustos'ta Türkiye ile Rusya arasında ortak yürütülen İdlib M4 kara yolundaki 25. Birleşik Kara Devriyesi sırasında da bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristler Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) aracına saldırmış, saldırının ardından şiddetli çatışma çıkmıştı.

Yorumlar (0)