Gelibolu'da havadan müdahale yeniden başladı

Çanakkale'nin Tarihî Gelibolu Yarımadası'ndaki orman yangınına havadan müdahale çalışmalarına yeniden başladı.

GÜNDEM 07.07.2020, 07:39
Gelibolu'da havadan müdahale yeniden başladı

Çanakkale'de, Tarihî Gelibolu Yarımadası'nda dün öğleden sonra başlayan ve halen süren orman yangınına günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale çalışmaları tekrar başlatıldı.

Gelibolu ve Eceabat ilçeleri sınırları içinde yer alan, Ilgardere ve Yalova köyleri yakınında ormanlık alanda neden çıktığı henüz bilinmeyen yangın yaklaşık 17 saattir sürüyor.

Dün gece saatlerine doğru havanın iyice kararmasının ardından havadan müdahaleye ara vermek zorunda kalan ekipler, günün aydınlanmasıyla birlikte sabahın ilk saatlerinde yeniden çalışmalara başladı.

Karadan gerçekleştirilen söndürme faaliyetleri ise havanın aydınlık durumuna bakılmaksızın gece boyunca sürdü. 

Çanakkale ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de yüzlerce kişiden oluşan ekipler bölgeye gelerek yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Tüm bu ekipler, farklı noktalarda etkisini sürdüren yangını havadan ve karadan müdahale ederek kontrol altına alma gayreti gösteriyor.

Yangının sürdüğü alanlarda yüzlerce ekip ve beraberinde onlarca iş makinesi karadan çalışmalarını sürdürürken, hava araçları ise karadan yürütülen çalışmalara havadan destek sağlıyor.

Çalışmaları Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli yönetiyor. Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli, dün Manisa'daki son programını iptal ederek Çanakkale'ye gelmişti.

Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin yanında Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci bulunuyor.

Ekipler orman yangınını kontrol altına almak için faaliyetlerini güçlü bir şekilde sürdürüyor.

Yorumlar (0)