Geçmişte yaşananı “yeni” gibi yazdılar: Ege'de tehlikeli kışkırtma

5 Ocak günü Ege Denizi'nde Yunan botlarının Türk askerine karşı ateş açtığında dair görüntüler Yunanistan'da tekrar gündeme oturdu.

GÜNDEM 02.02.2023, 12:40
Geçmişte yaşananı “yeni” gibi yazdılar: Ege'de tehlikeli kışkırtma

Yunanistan basını geçtiğimiz ay gerçekleşen bir hadiseyi yeni yaşanmış gibi yeniden paylaştı. Yunan güvenlik botları ile Türk Sahil Güvenlik botları arasında bir gerilimin yaşandığı ve Yunan tarafının uyarı ateş açtığı anlar ülkede yeniden gündem haline geldi.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan açıklama geldi

Yaşanan o anlarda, Yunan sahil güvenlik botundaki güçlerin, Ege Denizi'nde bulunan Türk Sahil Güvenlik botuna karşı gerçek mermilerle ateş açtığı fark ediliyor. Kışkırtıcı ve saldırgan davranışlar sergileyen otomatik silahlı Yunan askerleri, Türk askerlerine karşı meydan okur şekilde hareketlerde bulundu.

Yunan güvenlik güçlerinin Türk Sahil Güvenlik botuna karşı ateş açtığı o dakikalar büyük bir tepkiye neden oldu. Basın tarafından paylaşılan görüntülere dair Yunan yetkililerden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan bu provokasyona dair açıklama geldi. Komutanlık, Yunan medyasında yeni yaşanmış gibi paylaşılan hadisenin 5 Ocak günü meydana geldiğini aktardı.

Yorumlar (0)