Geçici işçi düzenlemesinde son durum: Bakan Bilgin açıkladı

Geçici işçi sorunu ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT’nin ardından geçici işçi sorununu da çözüme ulaştıracağız. Geçici işçiler konusu tamamen tarihe karışacak.” dedi.

GÜNDEM 15.03.2023, 13:21
Geçici işçi düzenlemesinde son durum: Bakan Bilgin açıkladı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununa değindi. Bilgin’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Staj mağduru yok”

"Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sonucunda staj mağduriyetlerinin yaşandığı" konusu sorulan Bilgin, "Staj mağduru, ifadesi doğru bir anlatış biçimi değil. Çünkü staj mağduru yok. Prim yatırmayanlar, prim yatırmamış bir şekilde emekli olabilir mi? Bunların patronları kim? Adlarına sigorta primini verecek olan kişileri bize iletsinler, onları belirleyelim, primlerini yatırsınlar. Dile getirilen staj bir eğitim çeşididir. İfadeleri doğru kullanmak gerekmektedir." diye konuştu.

“Geçici işçiler konusu tarihe karışacak”

Geçici işçilerle noktasında düzenlemenin hangi seviyede olduğuna dair soruya yanıt veren Bilgin şu ifadelerde bulundu: "Düzenleme mevcut durumda Meclis'e gitti. Düşünüyorum ki bu hafta içerisinde Meclis gündemine taşınır. Geçici işçi sıkıntısını çözüme ulaştırıyoruz. Dosya dosya ele aldığımız bütün konuları çözüyor ve kapatıyoruz. EYT'nin ardından geçici işçileri dile getirdik. Şu anda da geçici işçiler konusu Meclis tarafından verilen kararla sona erecek. Geçici işçiler konusu tarihe karışacak."

Alt sınır olacak mı?

Meclis Başkanlığına götürülmesi planlanan geçici işçilere dair kanun teklifinin içeriğine dair açıklamada bulunan Bilgin, "Devlet içerisinde norm kadrolar var, ek olarak geçici işçiler de var. Devletin, norm kadroya personel alımı sağlarken kıdem sıralamasına göre, mevcutta bulunan geçici işçilerden alım yapmasını teklif ettik." ifadelerini kullandı.

"Geçici işçiler ile ilgili çalışma süresinde herhangi bir alt sınır bulunacak mı?" sorusunu da cevaplayan Bilgin, "Herhangi bir sınır bulunmuyor, sıraya koysunlar. En kıdemliler öncelikle olmak üzere alınsın. Mevcutta çalışma sağlayan geçici işçiler için uzun süre olarak, 11 ay, 29 günü önerdik" dedi.

Yorumlar (0)