Gece 12'den sonra müzik yayını artık yasak!

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; kafe, restoran veya eğlence mekânlarında gece 12'den sonra müzik yayını yapılmasına yasak getirildi. 

GÜNDEM 08.09.2020, 14:43 08.09.2020, 16:26
Gece 12'den sonra müzik yayını artık yasak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin 81 ilinde bulunan kafe, restoran veya eğlence mekânlarında gece 12'den sonra müzik yayını yapılmayacağını duyurdu. 

Belirtilen yerlerde hem playback müzik hem de canlı müzik, saat 00.00 itibarıyla duracak. 

Söz konusu önlemin, yeni tip koronavirüse (Covid-19) rağmen maske takmadan ve sosyal mesafe kuralına uymadan eğlenen kişiler sebebiyle alındığı ifade edildi. 

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri için hazırlanan genelgeyi 81 ilin valiliğine gönderdi. 

Maske zorunluluğu geldi

Söz konusu genelgeye göre, Türkiye genelinde meskenler dışında bütün yerlerde vatandaşların maske takmaları zorunlu olacak. 

Ayakta yolcu taşıma nasıl olacak?

Otobüs, minibüs ve minibüsler gibi iç hacim açısından sosyal mesafe kuralının hayata geçirilemediği toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu taşınmasına asla izin verilmeyecek. 

Metrobüs gibi toplu taşıma araçları ile metro ve tramvay gibi raylı sistem araçlarında, sosyal mesafe kuralını ihlâl etmeyecek biçimde ayakta yolcu taşınabilecek. Taşınacak yolcu sayısına ise il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları tarafından karar verilecek. 

Müzik yayınlarına yasak geldi

Kafe, restoran ve eğlence mekânlarında saat 00.00 itibarıyla müzik yayını (playback veya canlı) yapılmasına herhangi bir şekilde müsaade edilmeyecek. 

Yorumlar (0)