Gaziantep’te koruma altında olan Suriyeli şahıs, sosyal medya üzerinden küfürler savurdu 

Suriyeli olduğunu söyleyen ve sosyal medya üzerinden paylaştığı video ile provokasyona imza atan M.M. isimli şahıs, Türkiye Cumhuriyeti’ne küfür ve hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Şahıs hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı. 

GÜNDEM 15.08.2021, 10:37 16.08.2021, 09:16
Gaziantep’te koruma altında olan Suriyeli şahıs, sosyal medya üzerinden küfürler savurdu 

Gaziantep’te yaşayan ve Suriyeli olduğunu belirterek video çeken M.M. isimli bir şahıs, Ankara başta olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen olaylar ve yangınlarla ilgili provokatif içerikli açıklamalarda bulundu.  

Suriyeli şahıs, videonun ilerleyen zamanlarında Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret ve küfürler ederek çekimi sonlandırdı. Video, kısa sürede çok kez paylaşıldı. Paylaşımı gören güvenlik güçleri, şahsı yakalamak üzere harekete geçti.  



“Türkçe tam bilmiyorum ama sizi anlıyorum” 

“Ben Suriyeliyim. Türkçe tam bilmiyorum ama sizi anlıyorum. Konuştuklarınızı duyuyorum. Ankara, İstanbul nereyi yakmışlar? Hemen Suriyeli yakıyor. Suriyeli evde oturuyor. Onun çocukları var. Hadi gelin, Gaziantep’te yapın.” diyerek argo konuşmalarına başlıyor. 



Gaziantep Valiliği açıklamada bulundu 

Gaziantep’e gelin diyerek halkı üzerine çeken fakat Kahramanmaraş’ta yakalanan şahıs, gözaltına alındı. Gaziantep Valiliği ise şu açıklamalarda bulundu: “Bir sosyal medya platformunda yayınlanan provokatif video ile halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği anlaşılan kişinin ilimizde geçici koruma statüsünde bulunan M.M. isimli şahıs olduğu belirlenmiş olup bulunduğu Kahramanmaraş ilindeki adreste yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şahıs hakkında adli ve idari işlemler başlatılmıştır.” 

Yorumlar (0)