Gaziantep’te Güney Koreli turiste taciz! Soruşturma başlatıldı

Gaziantep’te çekim yapan Güney Koreli bir turist 3 Suriyeli tarafından taciz edildiği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 28.02.2022, 11:33 28.02.2022, 16:31
Gaziantep’te Güney Koreli turiste taciz! Soruşturma başlatıldı

Gaziantep’te yaşanan olayda telefonu ile çekim yaparak dolaşan Güney Koreli bir turistin paylaştığı görüntüler sosyal medya üzerinde oldukça konuşuldu. Videoda YouTuber oldukları anlaşılan turistlerin yanına gelen 3 Suriye vatandaşının turistlerden para isteyerek fiziki tacizde bulundukları görülüyor. 3 kişinin ısrar ermesine karşın güçlükle bölgeden ayrılan Güney Koreli turist çektiği görüntüleri Gaziantep’e gitmeyin notu ile paylaştı.

Soruşturma başlatıldı

Olay hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül ise Güney Kore’den gelen turistlerin yabancı uyruklu kişiler tarafından rahatsız edilmesine yönelik bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. Gül ayrıca yazılı olarak yaptığı açıklamada her kesimden insanın suç işleyebileceğini vurguladı. Kamu huzurunu ve vicdanını rahatsız eden olaylara ilişkin sınır dışı işlemlerinin de gerçekleştirildiğini vurgulayan Gül olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

“Bir toplumun tamamını suçlamak iyi niyetli bir yaklaşım değil”

Gül açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Güney Koreli turistleri rahatsız eden kişiler en yakın zamanda tespit edilip gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Bu olayı referans alarak bir toplumun tamamını suçlamak iyi niyetli bir yaklaşım olmaz. Yabancı vatandaşların suç işleme oranı oldukça düşük ve bir suç işlendiğinde de gerekli işlemler yapılıyor. Toplumu galeyana getirmek isteyenlere lütfen itibar etmeyin.

Yorumlar (0)