Gaziantep’teki sahte canlı bombanın düzeneği nasıl kurduğu ortaya çıktı

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek üzerindeki sahte bomba düzeneğiyle bölgede panik yaratan Ümit Koçyiğit, polis ekipleri tarafından vurularak etkisiz hale getirilmişti. Koçyiğit’in bölgeye geliş anı ve hastaneye kaldırıldığı dakikalar, olay yerindeki güvenlik kameralarına yansıdı.  Öte yandan şahsın canlı bomba görüntüsü oluşturmak için üzerindeki yeleğe kablolar bağladığı da öğrenildi. Şahsın sağlık durumu ise oldukça iyi.

GÜNDEM 27.05.2022, 16:13 27.05.2022, 16:28
Gaziantep’teki sahte canlı bombanın düzeneği nasıl kurduğu ortaya çıktı

Olay, önceki gün Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü’nün giriş kapısı önünde bulunan polis noktasına yaklaşan Ümit Koçyiğit, bir anda tekbir getirerek yüksek sesle konuşmaya başladı.  Elinde siyah poşet olduğu gözlemlenen 32 yaşındaki Koçyiğit, poşeti araç girişinin yapıldığı kapının önüne atarak, tekbir getirmeye devam etti. 

Sözlü ikazları ve uyarı ateşlerini umursamadı

Vücudunun üzerine sahte bomba düzeneği kuran zanlı, bölgede nöbet tutan polislerin sözlü ikazlarına ve uyarı ateşlerine rağmen bölgedeki eylemine devam etti. Uzun süre tekbir getiren Koçyiğit, güvenlik noktasında nöbet tutan toplam 4 polis tarafından silahla etkisiz hale getirildi. 

Polisler, zanlıyı ayak bölgesinden yaraladı

Polis ekipleri tarafından yaralanmadan önce defalarca kez sözlü ikazda bulunulan Koçyiğit, ‘yat yere’ talimatlarını da önemsemeyerek bağırarak konuşma yapmayı sürdürdü. Uyarıları dikkate almayan ve eylemine devam eden zanlı için harekete geçen ekipler, Koçyiğit’i ayak bölgesinde yaralayarak etkisiz hale getirdi. 

​​​​​​

Kaçmaya çalışırken yere yığıldı

Etkisiz hale getirilirken dahi tekbir getirmeye devam eden ve polis ekiplerine saldırmaya çalışan Koçyiğit, silah seslerinin yoğunlaşması sonrası ters istikamete dönerek bölgeden uzaklaşmayı denedi. Ayaklarından yaralanan ve kan kaybeden zanlı, kısa bir mesafe yürüdükten sonra daha fazla dayanamayarak yere düştü. 

Bölgedeki vatandaşlar büyük panik yaşadı

Bölgede yaşanan korku dolu anlara rağmen polis ekiplerinin soğukkanlı bir şekilde olayı kontrol altına alması dikkat çekti. Silah seslerinin yükseldiği anlarda bölgedeki vatandaşlar da çığlıklar içinde alanı terk etmeye çalıştı. İl Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan hareketli anlar, bölgedeki güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. 

Nöbet tutan polisler, düzeneği görünce yetkilileri uyardı

Amacının ne olduğu henüz tespit edilemeyen zanlıyı ilk fark edenler ise, güvenlik noktasında nöbet tutan polis memurları oldu. İl Emniyet Müdürlüğü’nün araç giriş kapına siyah poşet bırakan ve tekbir getirmeye başlayan şahsı görünce bir diğer meslektaşını uyaran polis memuru, hızlı bir şekilde siper alarak mevzilendi. Zanlıya uzun süre sözlü ikazda bulunan polisler, sonrasında ise Koçyiğit’in üzerinde bulunan düzeneği fark etti. ‘Bomba var’ diye bağırarak Emniyet Müdürlüğü içindeki yetkilileri uyaran polis memurları, silahlarına sarılarak uyarı ateşi açtı. 

Bomba düzeneği sahte çıktı

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Vatandaşları bölgeden uzaklaştıran polisler, Koçyiğit’i ayağından yaralayarak etkisiz hale getirdi. Bomba imha uzmanı eşliğinde yapılan kontrollerde bomba düzeneğinin sahte olduğu anlaşıldı. Şahsın, bomba görüntüsü vermek amacıyla üzerindeki yeleğe kablolar yapıştırdığı öğrenildi. İlk soruşturmada şüphelinin herhangi bir terör bağlantısı bulunamadı. Bölgeye sevk edilen ambulans eşliğinde Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Koçyiğit’in tedavisi sürürken durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Yorumlar (0)