Gaziantep’te bir döviz bürosu yanlışlıkla bin euro fazla verdiği müşterisini bekliyor

Gaziantep'te bir döviz bürosu görevlisi, elinde bulunan belirli bir miktar parayı euroya çevirmek isteyen müşteriye yanlışlıkla bin euro fazla verdi. 3 bin 400 euro vermesi gerekirken 4 bin 400 euro verilen kişiye çağrıda bulunan Burak Ok, “Üç kere aldığı parayı sayıyor. Fazla para verildiğini fark etmesi gerek. Ancak şahıs arkasına bakmadan cebine paraları koyup gidiyor” dedi.

GÜNDEM 02.06.2022, 17:35 02.06.2022, 17:44
Gaziantep’te bir döviz bürosu yanlışlıkla bin euro fazla verdiği müşterisini bekliyor

Hadise, merkez Şahinbey ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi'nde bulunan bir döviz bürosunda yaşandı. Söylenenlere göre, arabasını sattığını ifade eden bir kişi döviz bürosuna gelerek, 60 bin TL’yi euroya çevirmek istediğini belirtti.

Fazladan verilen para için çağrıda bulundu

Döviz bürosu görevlisi, o anki kur karşılığında şahsa 3 bin 400 euro verecekken yanlışlıkla 4 bin 400 euro para verdi. Akşam hesaplamalarını yapan döviz bürosu yetkilileri, kasa içerisinde bin euro eksik olduğunu fark etti. Fazla para verildiğini düşünen büro yetkilileri konu ile ilgili güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. İncelemelerin sonrasında fazla paranın verildiği kişiyi tespit eden görevliler, bin euro fazla alan şahsa parayı geri getirmesi için çağrıda bulundu.

Büronun güvenlik kameralarına yansıyan anlarda dövizi alan kişinin parayı birkaç defa saydıktan sonrasında bürodan ayrıldığı görülüyor. Şahsa fark edilmeden fazla para verildiğini belirten döviz bürosu yetkilisi Burak Ok, arada kalan bin euronun kendilerine geri getirilmesini istediklerini dile getirdi.

“Üç defa saydı, arkasına bakmadan gitti”

Arabasını sattığını belirten şahsın TL olan parasını euroya çevirmek istediğine dikkat çeken Ok, “Parayı bu kişiye işletme sahibi olan amcam veriyor. O an yaşanan bir dalgınlıkla bin euro fazladan para veriyor. Kasada eksik çıkınca bizde kamera kayıtlarını inceledik. Fazla para verildiğini o zaman anladık. Parayı verdiğimiz şahısta adlıktan sonra en az üç kere üst üste sayıyor. Bana kalırsa fazladan para aldığının farkına varmış olabilir. Kesin bir şeyde diyemiyorum belki fark etmemiştir. Fakat üç kere sayıyor. Görmüş olması gerek. Şahıs daha sonrasında parayı cebine koyuyor, arkasına bile bakmadan gidiyor. Bizde akşam hesap yaptığımızda eksik olduğunu anladık. Bu kişi 3 bin 400 euro alması gerekirken 4 bin 400 euro gibi bir meblağ alıyor. Sesimizi duyar mı duymaz mı bilmiyorum. Ama paranın geri getirilmesini talep ediyorum. Sonuçta bizde burada emek harcıyoruz” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)