Gaziantep'te e-Devlet şifreli, dublörlü dolandırıcılık

Gaziantep’te bir vatandaşın e-Devlet parolasını çalan dolandırıcılar, dublör yoluyla vatandaşın arsasını satmaya çalıştıkları esnada polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

GÜNDEM 26.11.2021, 17:15 28.11.2021, 09:19
Gaziantep'te e-Devlet şifreli, dublörlü dolandırıcılık

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, son dönemlerin en ilginç operasyonunu gerçekleştirdi.

Dolandırıcılar, arsayı satmak üzereyken suçüstü yakalandı

F.D. adlı vatandaşın e-Devlet şifresini çalan 4 şüpheli, F.D. isimli şahsın e-Devlet sistemini kullanmasını engellemek için sistemi kendi telefonlarına tanımladılar. F.D.'ye benzeyen bir dublörü de kullanan şüpheliler, F.D.'ye ait olan 5 buçuk dönümlük arsayı satmak üzere Şahinbey Tapu Dairesine gitti. Dolandırıcılar, satış işlemleri yapılırken polisin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan 4 şüpheli ile ilgili adli işlem başlatılırken, arsa satışı için dolandırıcıların bir kişiden de 100 bin TL kapora parası aldıkları tespit edildi.

e-Devlet şifresi uyarısı

Yaşanan dolandırıcılık olayından sonra yazılı bir açıklama yapan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, e-Devlet parolasının önemine vurgu yaparak, dolandırıcılık olaylarına karşın şüpheli bir durum yaşanırsa vatandaşların, hemen 112 Acil Çağrı Merkezine başvurmaları veya en yakın kolluk birimine ihbarda bulunmaları gerektiğini anımsattı.

Yorumlar (0)