Gaziantep'te 5 katlı bina çöktü: Facianın eşiğinden dönüldü

Gaziantep'te inşaatı yeni biten bina büyük bir gürültüyle birlikte çöktü. Çöken binanın inşasının yeni bittiği ve binada kimsenin bulunmadığı belirtilirken, büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.  

GÜNDEM 01.08.2021, 13:17
Gaziantep'te 5 katlı bina çöktü: Facianın eşiğinden dönüldü

Olay, Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Çağdaş Mahallesi’nde yaşandı.

5 katlı bina çöktü

İddiaya göre yapımı yeni biten 5 katlı bir bina, sabahın erken saatlerinde büyük bir gürültüyle birlikte çöktü. Bir anda tuzla buz olan 5 katlı binanın çöktüğü esnada yanda bulunan iki apartmanın da ağır hasar gördüğü belirlendi. Binanın çöktüğü esnada mahalle sakinleri, aniden çıkan sesle uykudan uyandıklarını ve ardından korku dolu anlar yaşadıklarını aktardılar. Binanın çöktüğü sokağa park edilen 3 araç da enkazın altında kaldı ve kullanılamaz duruma geldi. 

Binanın çökme sebebi bilinmezken, binanın içinde kimsenin bulunmaması ve sabah saatlerinde kimsenin sokakta bulunmadığı esnada yaşanması sebebiyle ciddi bir facianın eşiğinden dönüldü. Daire sahiplerinin, çöken binaya önümüzdeki günlerde taşınma planı yaptığı ortaya çıktı. 

“Uçak düştü sandım”

Çöken binanın zarar verdiği binada yaşayan Uğur Budak, sabah 04.30 gibi çökmenin yaşandığını belirtti. Bomba sesi gibi bir gürültüyle uyandıklarını dile getiren Budak, şunları aktardı:

“Ben uçak düştü veya bomba patladığını falan zannettim. Hemen çocukları alıp dışarı attık kendimizi. Çıktığımızda da 5 katlı binanın bizim binanın üstüne çöktüğünü gördük. Bunu yapan bir şirket falan değil, yapsatçılar yapmıştı bunu. Bir tane dahi demir yok inşaatta. 3-5 tane araba enkazın altında kaldı. Yan komşunun binası çok ciddi bir hasar gördü. Uyuduğum duvara yakın kalorifer peteği beni korudu. Biz birçok defa şikayet ettik. Kontrol etmeye gelin diye kaç defa şikayet ettik fakat kimse gelmedi. Şu an bu binayı yapan kişi nerede kimse bilmiyor. Beş saat falan geçti henüz olay yerine kimse ya da bir yetkili gelmedi. İnsan canı bu denli ucuz mu? Yetkililer gelip yardım etsin. Zararımızı karşılasınlar. Evimde oturamıyorum ben, şu an sokakta yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

Sabah ezanı esnasında büyük bir gürültüyle uyandıklarını kaydeden Emine Kıllıoğlu ise çökmenin ardından mahallenin toz bulutuyla kaplandığını ifade etti. İlk başta bomba patladığını sandığını belirten Kıllıoğlu, “Ardından insanların sesini dışarıdan duydum. Apartmanın yıkıldığını fark ettim. Evimizin içerisinden çıkardılar. Oğlum da damda uyuyordu. İtfaiye onu da indirdi. Bu binayla ilgili biz defalarca şikayet ettik. Dönüş olmadı. Evimize hiçbir şekilde giremiyoruz. Neyse ki yaralanan olmadı. Buna hemen bir çözüm bulunması lazım, çok mağduruz” açıklamasını yaptı.

“Apartman boştu, daireleri satıyordu” 

Binanın yıkılışını canlı izlediğini belirten Yaşar Kır, “Abdest almak için uyanmıştım. Büyük bir gümbürtü yaşandı. Direkt olarak evimize doğru yıkıldı. Binamızda da, 2 katta ve 3 garajda zarar var. Kolonlar zarar gördü. Binamız da şu an riskli. Yetkililer ilgilensin. 5 saat oldu kimse gelmedi. Zararımızın giderilmesini istiyoruz. Enkazın altında kaldı araçlar. Apartman boştu. Daireleri satıyorlardı. Kaçak yapı olarak bu binayı belediyeye birçok kez şikayet ettik. 2 çocuğum burada ölümden döndü. Beş katlı bina yıkılmış fakat hiç demir yok” şeklinde konuştu.



Yorumlar (0)