Gazetecilere saldırılar araştırılsın önergesine ret!

Gazetecilere artan saldırıların araştırılması için meclise verilen önerge AK Parti’nin oylarıyla reddedildi.

GÜNDEM 29.05.2019, 10:28
Gazetecilere saldırılar araştırılsın önergesine ret!

CHP’nin Meclis gündemine getirdiği ‘Gazetecilere yönelik artan saldırıların araştırılması’ önergesi, AK Parti oylarıyla reddedildi.

Türkiye’de gazetecilerin tarihin en kötü günlerini yaşadığına dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve bizzat İletişim Başkanı’nın, basın kartlarının kime verileceğini, gazetelerin hangi manşetlerle çıkacağını, hangi siyasi parti temsilcisinin hangi gazetede, hangi televizyonda kaç dakika kalacağına bizzat karar veriyor.”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye’de medyanın ‘prangalı ‘olduğunu söyleyerek, medyanın büyük kısmının artık ‘propaganda aracına dönüştüğünü’ vurguladı.

AK PARTİ'Lİ ÖZCAN: "BİZİ İLGİLENDİRMEZ..."

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yaptığı konuşmada, gazetelerin yayın politikası ayrımında ‘yandaş medya’dan bahsetti. Özkan, “Bugün Türkiye’de farklı yelpazelerde bir dünya yayın organı var. Bu yayın organlarının net bir şekilde muhalifi de var, destekçisi de var, yandaşı da var, bizi ilgilendirmez” dedi.

Son dönemde gazetecilere yönelik artan saldırılar gündemde tartışma konusu olmuştu. Önce Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ evinin önünde 7 kişinin sopalı saldırısına uğramıştı. Gözaltına alınan saldırganlar sonrasında serbest bırakılmıştı. Gündeme bomba gibi düşen bir başka saldırı ise Sabahattin Önkibar’a yönelik gerçekleşmişti. Evinin yakınlarında 3 kişinin saldırısına uğrayan Önkibar, 10 günlük rapor almıştı.

Yorumlar (0)