Gazeteci Latif Şimşek'i darp etmişti: Sanık hakkında karar verildi

Katılım sağladığı bir televizyon programında gerçekleştiği tartışmanın ardından gazeteci Latif Şimşek’i darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan Emrah Topal’ın davasında karar verildi.

GÜNDEM 21.10.2022, 15:33 22.10.2022, 17:47
Gazeteci Latif Şimşek'i darp etmişti: Sanık hakkında karar verildi

Bir televizyon programı sırasında meydana gelen tartışmanın ardından gazeteci Latif Şimşek'i darp ettiği gerekçesiyle zanlı Emrah Topal'ın 3 farklı suçtan 5 seneye kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerçekleşti.

“Sesler yükseldi, ancak küfür ve tehdit etmedim”

Hakim karşısında savunmasını yapan şüpheli Emrah Topal, "O anın yaşandığı zaman bir anlık gaflet ile öfkemi durduramadım. Ne yazık ki müştekiye karşı fiziki müdahale gerçekleşti. Bundan ötürü çok üzgünüm ve pişmanım. Bu durum ile ilgili farklı bir savunmada bulunmak istemiyorum. Hakkımda tehdit ve hakaret suçlarından dolayı dava bulunuyor ise de ben asla müştekiye hakarette bulunmadım, müştekiye karşı bir tehdidim olmadı. O an doğal olarak bir ses artışı yaşandı ancak benim müştekiye karşı bir tehdit veya hakaretim olmamıştır. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Tanıklar dinlendi, karar verildi

Duruşma sırasında dinlenen 2 şahit ise şüpheli Topal'ın, Latif Şimşek'i darp ettiğini gördüklerini fakat hakaret veya tehdit ettiğine tanık olmadıklarını ifade etti. Öte yandan tanıklar, şüphelinin üzerinde herhangi bir silah görmediklerini de ifade ederken, bir tanık ise Emrah Topal'ın Latif Şimşek'e hem küfür ettiğini hem de darp ettiğini dile getirdi.

Duruşmada düşüncesi alınan Cumhuriyet Savcısı, suçun mahiyeti ve vasfı ile şüphelinin tutuklu olduğu süre göz önüne alınarak Emrah Topal'ın tahliye edilmesini istedi. Ara kararını duyuran mahkeme, eksiklerin tamamlanması ve sanığın tahliye edilmesine karar vererek duruşmayı ileri tarihe attı.

Ne olmuştu?

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, 6 Ağustos tarihinde katılım sağladığı bir televizyon programı sırasında bir diğer konuk olan gazeteci Latif Şimşek ile tartışmaya başlamıştı. Yayın devam ederken sinirine hakim olamayan Enginyurt, yerinden kalkmış ve Şimşek'in üzerine doğru yürümüştü. Gerçekleşen tartışma sebebiyle yayına kısa süre ara verilmişti. Tartışma sürdürülürken, Cemal Enginyurt ile beraber kanalda bulunan ve resmi bir görevi olmayan sanık Emrah Topal, Şimşek'i darp etmişti. Daha sonra Topal, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmış ve cezaevine yollanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan iddianamede, sanık Emrah Topal için “hakaret”, “tehdit” ve “basit yaralama” suçlarından toplamda 1 sene 1 aydan, 5 sene 4 aya kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.

Yorumlar (0)