Gasp çetesi böyle yakalandı

Ankara Gölbaşı'nda girdikleri evden para ve ziynet eşyası gasp eden 8 zanlı, polis operasyonuyla böyle yakalandı. Gaspçılara bilgi veren kişinin evin eski hizmetçisi olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 07.02.2020, 14:22
Gasp çetesi böyle yakalandı

Ankara Gölbaşı'nda silah zoruyla girdikleri evden ziynet eşyası ile yüklü miktarda para gasbeden 8 zanlı polisin operasyonuyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, başkent Ankara'nın Gölbaşı İlçesi İncek Mahallesinde, silahlı üç saldırgan, girdikleri evin sahipleri H.H.P. ve M.P'yi plastik kelepçeyle ellerini bağlayarak hareket edemez hâle getirdi. 

Saldırganlar, evde bulunan kasada ve farklı yerlerdeki 250 bin lira değerinde ziynet eşyası, 60 bin lira, 5 bin avro, 3 bin dolar, cep telefonları ve araç anahtarlarını elleriyle koymuş gibi buldular ve gasbettiler.

Güvenlik kamerası kayıtlarını da silen gaspçılar, tüm ziynet ve paraları alarak evden ayrıldılar.

Bir süre sonra ellerindeki kelepçelerden kurtulan H.H.P. ve M.P, gasp edildiklerini hemen 155'i arayarak polise iletti.

Eve gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olay yeri ve çevresindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

Polis, eve giren zanlıların H.B.K, H.U, T.R. ile M.M.S ve olayda kullanılan çalıntı plakalı aracın şoförünün A.B. olduğunu belirledi.

Gaspçılara bilgileri eski hizmetçi vermiş

Zanlılara ev sahipleri ve mal varlıklarıyla ilgili bilgileri verenin ise, daha önceden evde hizmetçi olarak çalışan G.B. ile arkadaşı A.Y olduğu da tespit edildi.

H.B.K. ve H.U. Antalya'ya kaçarken Afyonkarahisar'daki bir dinlenme tesisinde polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına aldı. Zanlıların yanında bulunan ve birlikte hareket ettikleri belirlenen M.I. da polis tarafından yakalandı.

Üç zanlının üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, başkasına ait sahte kimlik, 3 tabanca ve çaldıkları bir miktar para ve ziynet eşyası bulundu.

Olayın azmettiricisi olduğu tespit edilen A.Y. ve eski hizmetçi G.B. de bir süre sonra polis ekipleri tarafından yakalandı. 

Diğer taraftan, zanlıların daha önceden benzer konulardan çok sayıda suç kayıtlarının olduğu ve 8 farklı suçtan arandıkları da belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan 8 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)