Gara şehidi Vedat Kaya'nın cenazesini yıkayan babası, gerçekleri anlattı

Gara’da şehit düşen polis memuru Vedat Kaya’nın babası Şehmus Kaya, evladının ve diğer şehitlerin cenazelerini bizzat gördüğünü söyleyerek, hepsinin kurşunla öldürüldüğünü teşhis ettiğini dile getirdi.

GÜNDEM 17.02.2021, 18:16 18.02.2021, 11:04
Gara şehidi Vedat Kaya'nın cenazesini yıkayan babası, gerçekleri anlattı

Gara’da şehit düşen polis memuru Vedat Kaya’nın babası Şehmus Kaya, evladının cenazesini tespit ederken, tüm şehitleri gördüğünü, vücutlarında darp izleri olduğunu ve kurşunla öldürüldüklerini ifade etti. Acılı baba, "Şimdi birileri çıkıp diyor ki, 'Devlet onları bombalamış.'. Şimdi ben size soruyorum. Bir devlet bomba atarsa, oradakiler parçalanmaz mı? Ben çocukluğumdan bu yana silahın ne olduğunu biliyorum. Ben Mardinli bir Kürt çocuğuyum. Benim evladımın kurşunu göğsünden girip omuzundan çıkmış. Hiç buradan vurulan kurşun oradan çıkar mı? Asla. Orada da yoğun boğuşma olmuş. Ben buna şahidim, evladımı kendi ellerimle yıkadım.” dedi.



"İşkence görmüşler, zayıflamışlar"

Vücudunda darp izleri olduğunu ve boğuştuklarını ifade eden baba Kaya, “Diğer şehitlerin ayakları kırılmıştı. Orada üstlerine çullanmışlar. Cesedi çürüyenler de vardı. Bazılarında 2 tane kurşun izi vardı. Benim oğlumda 1 tane vardı. Vücudunun yan tarafında sanki darp izleri vardı. Boğuştukları belliydi. İşkence görmüşler, zayıflamışlar. Bazılarının cesedi tanınmaz duruma gelmişti. Aileleri bile çocuklarını tanıyamadı.” dedi.







Yorumlar (0)