Galip Öztürk’ün avukatından uyuşturucu iddialarına yanıt

Kısa süre önce gözaltına alınan iş insanı Galip Öztürk’ün uyuşturucu kullandığına yönelik yapılan haberler sonrası Öztürk’ün avukatı Evren Topaloğlu Özaltındere’den açıklama geldi.

GÜNDEM 06.07.2022, 16:33 06.07.2022, 17:50
Galip Öztürk’ün avukatından uyuşturucu iddialarına yanıt

Kısa süre önce 60 bin dolarlık alacak verecek meselesi sebebiyle şikâyet edilen Galip Öztürk’ün ofisine polis ekipleri tarafından baskın düzenlenmiş, ofiste yapılan aramalarda 7 kilo 200 gram da kokain bulunduğu öne sürülmüştü. Öztürk’ün uyuşturucu kullandığına yönelik yayımlanan haberlerin ardından bir açıklama paylaşan Avukat Evren Topaloğlu Özaltındere, müvekkilinin kan analizinde herhangi bir uyuşturucu izine rastlanılmadığını duyurdu. 

Kan analizlerinde uyuşturucu maddeye rastlanmadı

Gürcistan’da tutuklu bulunan Galip Öztürk’e kan analizi yapıldığını belirten Özaltındere, tüm testlerin temiz çıktığını belirterek yayımlanan haberlere tepki gösterdi. Bir basın açıklaması yayımlayan Avukat Evren Topaloğlu Özaltındere, “Savcılığın isteği üzerine müvekkilime gerçekleştirilen kan analizinde herhangi bir uyuşturucu maddenin varlığına rastlanılmamıştır. Böylelikle bir gerçek daha bilimsel raporlarla ortaya çıkmış bulunmaktadır. Değil kilogram, gram dahi uyuşturucu kullanmayan müvekkilime yönelik kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan bu tarz algıların neye ve kime hizmet ettiği zamanla anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)