Fuat Oktay: Tüm tarafların taahhütlerine riayet etmesini bekliyoruz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Suriye'de rejim güçleri, tüm dikkatini ülkenin doğusunu ele geçiren terör örgütlerine değil masum İdlib halkına yöneltmiş olsa da biz, Moskova'da varılan anlaşmanın barışa ve huzura katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tüm tarafların taahhütlerine riayet etmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 07.03.2020, 13:30
Fuat Oktay: Tüm tarafların taahhütlerine riayet etmesini bekliyoruz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Osmanlı Arşivi Külliyesi Kongre Merkezi'nde Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi dâhilinde gerçekleştirilen BIO Türkiye Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Fuat Oktay, Türkiye'nin bölgede mevcut olan insani krizlere karşı çetin bir mücadele verdiğini ifade etti. 

Bölgede etkili olan insani krize çözüm getirilmesi ve sınırlarda istikrarın yeniden sağlanması için Türkiye'nin krizin yükünü tek başına üstlendiği bir süreçten geçtiğini aktararak, uluslararası toplumdan ya da sağlanan mutabakatlara taraf olan ülkelerden gereken desteğin görülmediğini vurguladı. Oktay, bu durumun da açık ve şeffaf şekilde kamuoyunun önünde yaşandığını ifade etti. 

"Saldırılara misliyle karşılık verdik"

Suriye'de yaşanan gelişmeler ve Moskova'da düzenlenen zirveye ilişkin Soylu, şunları söyledi:

"İdlib'de bir taraftan kahraman askerlerimizi hedef alan saldırılara misliyle karşılık verdik, diğer taraftan da diplomasi yoluyla siyasi çözüm arayışlarımızı hızlandırdık. Burada bir kez daha tekrar etmekte fayda görüyorum. Krizin en başından bu yana Türkiye asla acıdan, çatışmadan ya da savaştan yana olmamıştır."

"Anlaşmanın barışa ve huzura katkı sağlayacağına inanıyoruz"

Oktay, hem Türkiye hem de Suriyeliler için güvenli ve huzurlu bir geleceğin sağlanmasına katkıda bulunmanın amaçlandığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın önceki gün Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sonucunda varılan mutabakatın temelinde de bu yaklaşımımız vardır. Suriye'de rejim güçleri, tüm dikkatini ülkenin doğusunu ele geçiren terör örgütlerine değil masum İdlib halkına yöneltmiş olsa da biz, Moskova'da varılan anlaşmanın barışa ve huzura katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tüm tarafların taahhütlerine riayet etmesini bekliyoruz. Şayet bölgede kan dökülmeye devam ederse her zamankinden çok daha kararlı bir şekilde krizin müsebbiplerinin üzerine gitmekten de tereddüt etmeyeceğiz. Kutlu davamız uğruna Suriye ve Irak'ta görev yapan tüm kahraman askerlerimize Rabb'imden muvaffakiyetler niyaz ediyorum."

Yorumlar (0)