Fuat Oktay, HDP'li vekili dövmekten beter etti!

FETÖ'cü sosyal medya hesaplarından "Yusuf Bilge Tunç nerede?" başlığıyla yapılan "devlet insan kaçırıyor" algısının önderlerinden HDP'li Gergerlioğlu, Fuat Oktay'a bu soruyu sorunca dayak yemekten beter oldu.

GÜNDEM 28.10.2020, 09:17 28.10.2020, 17:42
Fuat Oktay, HDP'li vekili dövmekten beter etti!

Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki 2021 yılı bütçe görüşmelerine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "adam kaçırma" iddiasına çok ağır cevap verdi.

Her platformda FETÖ'nün "adam kaçırma" tezviratını dillendiren ve sosyal medyada FETÖ'cülerden aldığı gazla mesnetsiz iddialarını Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki 2021 yılı bütçe görüşmelerine de taşıyan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, devlet tarafından kaçırıldığı imasında bulunduğu FETÖ iltisaklı kişilerle ilgili soru yöneltince Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tokat gibi cevap verdi.

Fuat Oktay, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na, Türkiye Cumhuriyeti devletinde insan kaçırma diye bir hadisenin olmadığını, "insan kaçırma" görmek istiyorsa aynaya bakması gerektiğini söyledi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "insan kaçırmanın ne olduğunu görmesi" için tek tek sıraladığı her bir ifadede masaya vura vura konuşan Fuat Oktay şöyle konuştu:

"İnsan kaçırmak ne demek, görmek istiyorsan git Diyarbakır annelerine bak. Git dağlara bak. Git kaçırılan çocuklara bak. Git kaçırılan gencecik kızlara bak. Git kaçırılan kadınlara bak. Git kaçırılan yetişkinlere bak. Git tecavüz edilen, tacize uğrayan kadınlara hatta ve hatta erkeklere bak. Türkiye Cumhuriyeti devleti adam kaçırmaz. Adam kaçırmayı görmek istiyorsan git Irak'a bak, git Suriye'ye bak. PKK neredeyse git oraya bak."

"Yusuf Bilge Tunç nerede?" algısı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklı olup aranan ya da günün birinde kapısının çalınacağını düşünen kişilerin, yasadışı yollardan Yunanistan'a ve oradan da Avrupa'ya kaçtığı biliniyor. Birçok kişi ise kaçarken Türk güvenlik güçleri tarafından sınır bölgelerinde yakalanıyor. Ömer Faruk Gergerlioğlu ise her fırsatta FETÖ'nün "Devlet insan kaçırıyor" algısını kürsülerden sürdürüyor. Failinin meçhul olması bir tarafa, kaçırıldığı bile şüpheli olan kişileri "devlet kaçırdı" iddiasıyla gündeme getiren Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medyada FETÖ'cü hesaplar tarafından büyük destek ve ilgi görüyor. "KHK mağdurları" denilerek açılan sahte hesaplardan sıkça Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "devlet adam kaçırıyor" iddiası köpürtülüyor. Ömer Faruk Gergerlioğlu, aralarında Yusuf Bilge Tunç isimli kişinin de olduğu 29 kişinin kaçırıldığını ve nerede olduklarının bilinmediğini iddia ediyor.

Yorumlar (0)