Fuat Oktay: Cemevi saldırılarının hesabını soruyoruz

Muharrem ayı sebebiyle İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen ‘Yas-ı Matem Oruç Açma Programı’na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Cemevlerimize yönelik saldırıların hesabını birlik ve kardeşlik ruhuyla soruyoruz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız” dedi.  

GÜNDEM 08.08.2022, 10:35 08.08.2022, 10:37
Fuat Oktay: Cemevi saldırılarının hesabını soruyoruz

İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirilen programa Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, burada yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. Muharrem ayının önemine yönelik görüşlerini paylaşarak konuşmasına başlayan Oktay, “Bizleri mübarek Ramazan ayının ardından Muharrem ayına da kavuşturan ve bu dost meclisinde bir araya gelmemizi nasip eden Rabbimize şükürler olsun. Allah, tuttuğumuz oruçları, bu mübarek ayda yaptığımız ibadetleri rahmetiyle kabul eylesin” ifadelerini kullandı.  

Muharrem ayının önemine vurgu yaptı

Hazreti Adem’in tövbesinin Muharrem ayının 10’uncu gününde kabul olduğunu hatırlatan Oktay, “Bunun yanı sıra Hazreti Musa da Firavun’un zulmünden tam da bugün kurtulmuştur. Hazreti Nuh’un gemisi de Muharrem ayının 10’uncu gününde demirlemiştir. Hazreti İsa’nın doğumu bu mübarek ayın 10’unda yaşanmış ve Muharrem’de göğe yükselmiştir. Hazreti Eyüp, hastalığına bu ayda şifa bulmuş, Hazreti Yusuf, Muharrem ayının 10’unda kuyuda çıkmıştır. Kerbela bizlere ibretlik dersler sunarak birliğin ve beraberliğin değerini göstermektedir. Kerbela, kardeşliği koruyup, nifaktan uzak durmanın önemini bizlere hatırlatmaktadır” şeklinde konuştu. 

“Müslümanlar, dünyanın dört bir yanında ırkçılık, mezhepçilik ve terör saldırılarının hedefinde bulunmaktadır”

Hazreti Hüseyin’i anlamak gerektiğine vurgu yapan Oktay, “Kerbela’nın bizlere bıraktığı ders ve mirasla, birliğimizi ve kardeşliğimizi her zaman diri tutmalıyız. Ancak bugün görüyoruz ki, İslam dünyasında savaşlar, çatışmalar, gözyaşı ve kan eksik olmamaktadır. Müslümanlar, dünyanın dört bir yanında ırkçılık, mezhepçilik ve terör saldırılarının hedefinde bulunmaktadır. FETÖ, PKK, DEAŞ, El Kaide, Boko Haram gibi örgütler, İslam âlemindeki huzura karşı nifak çıkarmak için mücadele etmektedir. Suriye’den Yemen’e kadar, mezhebi, kimliği her ne olursa katledilen insanların tamamı bizim de kardeşimizdir” dedi. 

“Cemevlerimize yönelik kirli provokasyonu bir kez daha şiddetle kınıyoruz”

Türkiye’de etnik köken ve mezhepler arası nifak çıkarmaya çalışanlara asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Oktay, “Bu toprakların hamurunda kardeşlik vardır. Ülkemizdeki birliği bozmak isteyen, fitne doğurmaya çalışan odakların çabaları boş bir gayretten başka bir şey değildir. Ülkemizde nifak tohumlarının ekilmesine asla izin vermeyiz. Cemevlerimize yönelik kirli provokasyonu bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Cemevi saldırılarının hesabını birlik ve kardeşlik ruhuyla soruyoruz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız. Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Sayın Selami Sarıtaş’a yönelik yapılan çirkin saldırının faillerini de adalete teslim edeceğiz. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez” şeklinde konuştu. 

“Bu yapılanlar asla cezasız kalmayacak”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise yaptığı konuşmada, “Kısa süre önce Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Sayın Selami Sarıtaş, evinin hemen önünde çirkin bir saldırıya uğradı. Bu çirkin saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Selami Bey’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizin kardeşliğine, birliğine, bütünlüğüne saldıran, insanlarımızın arasına nifak tohumu ekmeye çalışanlara hukuk önünde hesap soracağız. Bu yapılanlar asla cezasız kalmayacak” dedi. 

Yorumlar (0)