Fransız Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri'ne çağrılarak Fransa sokaklarında ülkemiz aleyhine başlatılan kara propagandalardan duyulan rahatsızlık ve tepki ifade edildi.

GÜNDEM 26.12.2022, 19:33
Fransız Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda, Magro, Fransa'da protestolarda ülkemize karşı başlatılan kara propagandadan dolayı duyulan rahatsızlığın ve terör örgütüne karşı beklentilerin dile getirilmesi maksadıyla Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri'ne çağrılan Magro'ya, ülkenin başkenti Paris’te 23 Aralık 2022'de bir Fransa vatandaşının düzenlediği saldırı bahane edilerek, PKK/PYD-YPG çevrelerinin ülkemiz aleyhine başlattıkları kara propaganda ve hükümet yetkilileri ile bazı politikacıların bahse konu propagandalara alet olmalarından ötürü duyulan rahatsızlık ifade edildi ve ülkemizin tepkisi vurgulandı.



"PKK'ya izin verilmemeli"

Kaynaklar, Türkiye'nin hususa dair tepkisinin, ülkemizin Paris Büyükelçiliğince de ilgili makamlar nezdinde dile getirildiğini kaydetti.

Terör örgütü PKK'nın başkentte düzenlediği mevzubahis şiddet eylemlerinin Fransa kamuoyu ve hükümetince doğru bir şekilde tahlil edilmesi gerektiğine işaret edildiğini aktaran kaynaklar, Fransa'nın bahse konu olay karşısında aklıselimle aksiyon alarak PKK'nın sinsi gündemini ilerletmesine izin vermemesinin beklendiğini ifade etti.

Yorumlar (0)