Fransız basınından ‘Türk SİHA’larına övgü

Türkiye’nin ürettiği Silahlı İnsansız Hava Araçları’ (SİHA), dünya basınından övgü almaya devam ediyor. Suriye, Libya ve Azerbaycan’da gösterdiği başarılar da Türkiye’nin ürettiği SİHA’ların ihracat kapısını aralıyor.

GÜNDEM 19.03.2021, 17:06
Fransız basınından ‘Türk SİHA’larına övgü

Türkiye’nin ürettiği SİHA’lar bu kez de Fransız basını tarafından ilgi odağı oldu. Suriye, Libya ve en son olarak da Azerbaycan’da kullanılan SİHA’lar Türkiye’nin göğsünü kabartmaya devam ediyor. 

3 ülkede kullanılan İHA’ların başarısına dikkat çekilen haberlerde, Türkiye’nin hava araçları sektöründe ihracatçı konumuna yükselerek, büyük başarı sağladığı vurgulandı.

Mükemmel bir fırsat

Uluslararası analistler de süregelen başarıların Türkiye’nin savunma sanayisinin sergilemek için mükemmel bir fırsat sunduğunu ifade ediyor. 

Fransız Haber Ajansı’nda (AFP) yer alan haberde, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in "Kalite-fiyat ilişkisi açısından biz bu alanda en iyisiyiz. Dünyada lider olabileceğimiz veya yeni teknolojilerin öncüsü olabileceğimiz bu alana girmek istedik” açıklamaları da yer aldı.

Türk SİHA’lara ilgi

Demir, Güneydoğu Asya ve Orta Doğu gibi diğer dünya ülkelerinin de Türk SİHA sistemlerine ilgi duyduğunu ifade ederek, “Türkiye’yi ziyaret ettiler ve bazıları tekliflerimizi değerlendiriyor” açıklamasında bulundu.

Engellemeye çalışanlar var

Türkiye’nin hava savunma sistemi olan S-400’ü aldıktan sonra ABD’nin yaptırım kararı aldığını vurgulayan Demir, Türkiye’nin yükselişine engellemeye çalışanların varlığına işaret etti.
 

Yorumlar (0)