Fransız basını görüşmeyi böyle gördü

Recep Tayyip Erdoğan ile Emmanuel Macron görüşmesi Fransız basınının ana konusu oldu.

GÜNDEM 23.09.2020, 07:57 23.09.2020, 17:32
Fransız basını görüşmeyi böyle gördü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, sadece Türkiye basınında değil, Fransız basınında da ana gündem konusu oldu.

Le Figaro: Erdoğan, Macron'dan yapıcı tutum istedi

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro gazetesi, Erdoğan-Macron görüşmesini okuyucularına duyururken Erdoğan cephesinden bir başlık kullandı.

Le Figaro gazetesi, "Erdoğan, Macron'u 'yapıcı tutum' takınmaya davet etti." başlığına yer verdi.

Haberde Le Figaro, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan sağduyulu ve yapıcı tutum beklediğini bildirdi.

France Info: Görüşme, yatışmanın işareti

Kamu yayıncısı olan France Info da haberinde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de belirsizlik olmadan barış ve iş birliği inşasına dair adımlar atmaya çağırdığını", Recep Tayyip Erdoğan'ın ise buna karşılık Emmnauel Macron'dan sağduyulu ve yapıcı tutum takınmasını istediğini ifade etti.

France Info haberinde, ikili arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin, "Erdoğan ve Macron arasındaki karşılıklı sert sözlerin" ardından ciddi derecede bir yatışmanın işareti olduğu vurgulandı.

Ouest-France gazetesi: Görüşme talebi Macron'dan

Ouest-France gazetesi ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ile telefon görüşmesi talebinde bulunduğunu ve telefon görüşmesi gerçekleştirerek Türkiye'ye tansiyonu düşürme sinyali gönderdiğini kaydetti.

Ouest-France gazetesi haberinde, Fransa'nın Doğu Akdeniz'deki gerilimde koşulsuz Yunanistan'ı desteklediği vurgulanarak, Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinde Emmanuel Macron'dan sağduyulu ve yapıcı tutum görmek istediklerini dile getirdiğini belirtildi.

Yorumlar (0)