Fransız askerlerin, Türk sancağını selamladığı fotoğraf ortaya çıktı

Adana'nın Kozan ilçesinde, söz konusu dönemde Atatürk ile beraber Adana cephesinin açılmasına imkan tanıyan Sehlikzade Hasan Efendi’nin bugünlerde hayatta olan torunları Cemal ve Kemal Selekoğlu, Adana’nın kurtuluşunun 100. yıl dönümünde bölgeden ayrılan Fransız askerlerinin, 1921 yılının 1 Aralık gününde Adana Tren Garından Türk askerine ve sancağına selam durduğu fotoğrafı ortaya çıkardı. 

GÜNDEM 02.12.2021, 10:50 02.12.2021, 14:23
Fransız askerlerin, Türk sancağını selamladığı fotoğraf ortaya çıktı

Sehlikzade Hasan Efendinin bugün hayatta olan torunları Cemal ve Kemal Selekoğlu kardeşler, Kurtuluş Savaşı’ndan evvel Ermeniler tarafından Türklere yapılan eziyet ve zulümlerin belgelerini geçen sene sergilemişti. 

Fransız askerinin, Türk bayrağına selam verdikleri fotoğrafı ortaya çıkardılar

Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yıldönümü çerçevesinde, bu defa ise Fransızların Türk bayrağını ve askerlerini selamlayarak Adana’dan ayrıldığı görüntüleri ilk defa paylaştılar. 

Cemal Selekoğlu, konuyla ilgili "Bu görüntüler, tavan arasında bırakılmış ve unutulmuş parçalardı ve biz de gidip arşivimize dahil ettik. Bunlar ilk defa yayınlanıyor. Bu, Fransız ordusuna mensup askerlerin, Türk bayrağını ve askerini selamlayarak Adana’dan ayrılmak zorunda kalmasının, Fransız yetkili heyetinin Adana Gar’ına gelişinın ve Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun görüntüsü” sözlerini kullandı.

Görüntülerin üzerinden 100 sene geçtiğini belirten Kemal Selekoğlu, “Soykırıma maruz kaldık diyenler, Fransızlar ile birlikte Türkiye’ye gelip ülkemizi işgal etmiş ve bu görüntüler ile düşmanın çekilmesinin belgeleri ilk defa yayınlanıyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)