Fransa ve Yunanistan’dan Ege’de tehdit gibi tatbikat

Fransa ve Yunanistan’ın özel askeri kuvvetleri, Ege Denizi’nde Türkiye kıyılarına yakın noktalarda ortak tatbikat düzenledi. 

GÜNDEM 30.09.2022, 15:48
Fransa ve Yunanistan’dan Ege’de tehdit gibi tatbikat

Ege Denizi’nde hukuksuz faaliyetlerine devam eden Yunanistan, Fransa ile birlikte Türkiye kıyılarına yakın bir noktada tehlikeli bir tatbikata daha imza attı. Ortak tatbikat kapsamında Yunan ve Fransız komandoları; İkeria, Sakız ve Skyros adalarına çıkarma yaptı. Tatbikat yapılan adaların Türkiye’ye oldukça yakın olması, bölgedeki gerginliği daha da artırdı. 

Kalamitsa Plajı’na çıkarma yaptılar

ABD menşeili zırhlı araçları Ege adalarına sevk ettiği görüntüler ortaya çıkan Yunanistan, bu ortak tatbikat ile birlikte Türkiye’ye yönelik provokatif eylemlerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Öte yandan Fransız ve Yunan komandolarının Skyros Adası’na “Argo 22 Amfibi Tatbikatı” ile çıkarma yaptıkları duyuruldu. Gerçekleştirilen ortak tatbikata bir denizaltı, 2 fırkateyn, nakliye helikopterleri, destek helikopterleri, ‘Apache’ saldırı helikopterleri ve tanklar da destek verdi. Skyros Adası’nda yer alan Kalamitsa Plajı’na çıkarma yapan iki ülke komandoları, ardından kendi bayraklarıyla poz verdiler. 

“Biz her türlü senaryoya her zaman hazırız”

Tatbikata ilişkin açıklamalarda bulunan Korgeneral Giorgos Tsitsikostas, “Tatbikat Fransız komutanlarla birlikte hazırlandı. Baştan sona beraber planladık ve beraber yürüttük. Bu tatbikat birçok işbirliğini kapsıyor. Önemli başarılar elde ettiğimizi düşünüyorum. İki ülke personelleri birbirlerini daha yakından tanıdı ve taktiksel işbirliği açısından ciddi bir deneyim oldu. Bu tatbikat bir mesaj değil. Biz her türlü senaryoya her zaman hazırız” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)