Fransa'dan Doğu Akdeniz'de yeni provokasyon!

Elindeki benzin bidonlarını yere koyup "gel konuşalım" diye Türkçe tweet atan Emmanuel Macron, bidonları Fransız bakana verdi.

GÜNDEM 19.09.2020, 16:21
Fransa'dan Doğu Akdeniz'de yeni provokasyon!

Bir taraftan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Türkçe tweet atarak "iyi niyet ve naiflik" gibi önşart olmaksızın görüşmelerin başlaması çağrısı yaparken diğer taraftan adamları Doğu Akdeniz'deki provokasyonlarını sürdürüyor.

Türkiye'nin uluslaraarası hukuk ve teammüllere uygun olarak sahip çıktığı Doğu Akdeniz'deki alaka, hak ve menfaatlerine alçakça saldıran, Yunanistan'a koşulsuz destek veren ve Avrupa'yı bizzat Erdoğan'a karşı birleşmeye çağıran Fransa, Doğu Akdeniz'deki yangını körükleme ve köpürtme çalışmalarına hız verdi.

Clement Beaune Haralambos Petridis

Türkiye-AB ilişkileri gündemiyle 24-25 Eylül’de toplanacak Avrupa Konseyi öncesinde istişarelerde bulunmak üzere Güney Kıbrıs’a giden Fransa'nın Avrupa Bakanı Clement Beaune, Rum mevkidaşı Haralambos Petridis ile birlikte askerî helikoptere binerek, Yavuz Sondaj Gemisi'nin etrafında uçuş gerçekleştirdi. Fransız ve Rum bakanları taşıyan helikopter ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimindeki kapalı Maraş’ın etrafında da uçuş yaparak Türklere karşı yeni bir provokasyonun altına daha imza attı.

Clement Beaune Haralambos Petridis

Rum medyası ise Fransız Bakan Clement Beaune'nin seyahatini haberleştirirken, "yaşananları gözleriyle görmek istedi" şeklinde değerlendirdi. Clement Beaune bu alçak provokasyonun ardından GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) Lideri Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile ikili görüştü. Fransız bakan Clement Beaune, ikili görüşmeler sırasında "Fransa’nın, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları hususunda elindeki tüm argümanları kullanmaya hazır olması gerektiği" ifade etti.

Clement Beaune Haralambos Petridis

Yorumlar (0)