Fransa'da "George Floyd" vakası: Polis, Türk asıllı genci öldürdü!

Geçen sene Fransa'da polis gözaltısı esnasında nefessiz kalarak yaşamını yitiren Türk asıllı Merter Keskin'e ait olduğu belirtilen görüntüler ortaya çıktı. 

GÜNDEM 11.06.2022, 09:53 11.06.2022, 09:59
Fransa'da "George Floyd" vakası: Polis, Türk asıllı genci öldürdü!

Aile içi şiddet sebebiyle 2021'in Ocak ayında Fransa'nın doğusundaki Selestat şehrinde ikamet eden 35 yaşındaki Merter Keskin, polis ekiplerince gözaltına alınarak nezarete atıldı.

Türk asıllı Keskin, polis müdahalesiyle yaşamını yitirdi

Keskin, burada polis müdahalesi esnasında yaşamını yitirdi. 

Fransız polisinin, arkadan elleri kelepçeli olan Keskin'in nezaretteki bankın üstüne yüz üstü yatırıldığı ve üzerine polislerin baskı yaparak ölümüne yol açtığı anların görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde bir polisin, Merter Keskin'i yüzüstü bir şekilde yatırarak hareket etmesine engel olmak için dirseğiyle vücuduna baskı yaptığı, odadaki diğer memurların da benzer biçimde davrandığı yer aldı.

Daha sonra polislerin 3 dakika boyunca Keskin'in kelepçelerini açmaya çalıştığı fakat anahtarın yanlış olduğunun ortaya çıkmasıyla başka bir polisin getirdiği anahtarla kelepçenin açıldığı görülüyor. 

Polislerin, dakikalar boyunca üstüne basarak baskı uyguladığı Keskin'in tepki vermediği fark edilince endişeye kapılarak, Keskin’in kolunu yukarı kaldırıp aşağı bıraktığı da görüldü.

Bulunduğu alanda hareketsiz bir şekilde yatan Keskin'in, sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte öldüğü anlaşılıyor ve 13 Ocak 2021 saat 05.00 olarak ölüm tarihi kayıtlara geçiyor.

Otopsi raporu

Adli tıp doktorunun, otopsi raporunda Keskin'in nefessiz kalarak hayatını kaybettiğini ve kendisini savunmaya çalıştığına dair vücudunda ize rastlanmadığını yazdığı aktarıldı.

Öte yandan Keskin'in kollarının haricinde boynunda ve başında morluklara rastlandığı ifade edilen raporda, maktulün kalp durması neticesinde öldüğü bilgisi verildi. Ayrıca kanında yasa dışı maddelere rastlandığı belirtildi.

O gün karakolda görevli olan bir polis memuru, Ulusal Polis Soruşturma Birimine yönelik ifadesinde, Keskin'in karakola getirildiği sırada ağzının kenarında kan gördüğünü, polislerin desteğiyle ayakta durabildiğini aktarmıştı.

“Kalp ağrım var, su istiyorum” dedi dinlemediler

Bir diğer polisin ise ifadesinde, nezarete götürülmeden önce Keskin'in, iki kez kalbinin üstünde ağrı hissettiğini belirttiği, polislerden bir bardak su istediğini fakat bu isteğinin polisler tarafından geri çevrildiğini aktardığı kaydedildi. 

Olayla ilgili emniyetin açtığı soruşturmadan sonra savcılık da 2’nci bir soruşturma başlatmıştı.

Yorumlar (0)