Formulaz fırtınasına sayılı gün: Rize heyecanla bekliyor

Yöresel tahta arabalarla yarışların düzenlendiği Rize'de, Formulaz’ın bu hafta 13’ncüsü gerçekleştirilecek. Küresel çapta bir üne sahip olan Formulaz, tutkunlarını piste bekliyor.

GÜNDEM 15.07.2022, 16:06 16.07.2022, 10:07
Formulaz fırtınasına sayılı gün: Rize heyecanla bekliyor

Küresel çapta büyük bir marka haline gelen ve Karadeniz'in gözdesi olan Formulaz fırtınası bu senede esmeye başlayacak.

Karadeniz’de gelenek haline geldi

Her geçen yıl küresel çapta tanınırlığını arttıran ve Karadeniz Bölgesi'nin geleneği halinde gelen tahta araba yarışı Red Bull Formulaz, bu sene 13’üncü defa Rize’de düzenlenecek.

1.6 kilometrelik yolu aşacaklar

Edinilen bilgilere göre, Formulaz Derneği, Tunca Belediyesi ve Red Bull’un beraber gerçekleştireceği Red Bull Formulaz, bir defa daha eğlenceli parkuru ve kendisine ait olan kuralları ile hem heyecanlı hem de unutulmaz anlar yaşatacak.

18 yaş ve üzeri herkesin katılım sağlayabildiği Red Bull Formulaz’a ülkenin dört bir kesiminden ulaşan yarışmacılar, kendilerinin oluşturduğu birbirinden değişik tahta arabalar beraber 1.6 kilometrelik parkuru en kısa vakitte bitirmeye çalışacak.

Kıl çorap ve kara lastik giyecekler

Tamamı el yapımı ve tahtadan oluşan araçların boyutları ise 170 x 70 santimetre ile sınırlandırılacak. Araçlarda 25 santimi aşmayacak dört tekerlek ve yönlendirme için direksiyonun olması koşul olarak sunulacak.

İçerisinde motor olmayacak araçlar, yokuştan destek alarak hızlanacak ve hareket edecek. Karadeniz kültürünü yansıtan Red Bull Formulaz’da, yarışmacıların kara lastik ve kıl çorap giymesi mecbur tutulacak.

Yorumlar (0)