Formula 1 trafiği, Tuzla yolunu kilitledi

İstanbul Park’ta gerçekleşen Türkiye Grand Prix’i tamamlandı. Organizasyon öncesinde Tuzla yolunun neredeyse tamamen duran trafiği ise havadan drone ile görüntülendi. 

GÜNDEM 10.10.2021, 09:41 11.10.2021, 10:16
Formula 1 trafiği, Tuzla yolunu kilitledi

8 ve 9 Ekim’de Tuzla İstanbul Park’ta sıralama yarışları düzenlenen Formula 1 Türkiye Grand Prix’inin ana yarışı bugün 15.00 sularında başladı. 2 gün boyunda yarışların başlangıç ve bitişlerinde durma noktasına gelen trafik, bugünkü ana yarış öncesinde tamamen kilitlendi. 



İstanbul Park yolunda oluşan uzun araç kuyruklarında polis ekipleri bölgede aktif olarak yönlendirme yaptı. Özellikle yarış öncesinde Park’a girişte 5 kilometre kala araçlar neredeyse tamamen durdu. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarlarındaki park alanlarına bırakarak alana yürüyerek gitti.  



Şehir dışından yüzlerce kişi yarış için geldi 

Türkiye’nin dört bir yanından ana yarışı izlemek amacıyla gelenlerden biri olan Mert Kabayır isimli vatandaş, uzun süredir yolda olduklarını, Adana’dan İstanbul’a geldiklerini ve Üsküdar’dan yola çıkıp Tuzla’ya ulaşmak için saatlerdir çabaladıklarını aktardı. Uzun araç kuyruklarına ve kalabalığa karşında vatandaşların Formula 1 Türkiye Grand Prix’ini izlemek için heyecanlı olduğu görüldü. 

Yorumlar (0)