Foça’da 1010 jandarma terörle mücadele eğitimini bitirdi

İzmir Foça’da jandarmalar eğitimleri sonrası yemin edip göreve hazır konuma geldi.

GÜNDEM 10.09.2021, 18:21 11.09.2021, 17:07
Foça’da 1010 jandarma terörle mücadele eğitimini bitirdi

Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığı’nda bin 100 kursiyer, “32. Dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu”nu bitirdi.

24 hafta süren eğitim…

24 hafta süresince muhabere, toplumsal olaylara müdahale, silah ve harita bilgisi, tuzaklarla mücadele, patlayıcı madde ve atış eğitimi alan uzman erbaş kursiyerler için yemin töreni yapıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende komando uzman erbaşlar katılımcıların huzurunda yemin etti.

Dereceye girenlere başarı ve mezuniyet belgesi

Kursu ilk sırada bitiren uzman erbaşın yaş kütüğüne plaket çakılması sonrası Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil tarafından dereceye giren kişilere başarı belgeleri ve mezuniyet belgeleri verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Korgeneral Çitil ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in tebrik ve selamlarını iletti.

“Kontrol edilemeyen alan size ait değildir”

Çitil, mezunlara yeni görevlerinde başarılar dileyerek, “Geçmişten günümüze dek teröristle mücadele harekatı başta olmak üzere, tüm suç örgütlerine karşı başarılı çalışmalarıyla destan yazıp milletimizin gönlünde taht kuran jandarma birliklerinin emrinde görevli halihazırda görevli personelimiz gibi bu genç silah arkadaşlarım, ‘Gitmediğin ve kontrol etmediğin bölge senin değildir.’ anlayışıyla vatandaşlarımızın arasında daha erişilebilir ve görünür kılmak için kutsal vatanımızın her karış toprağında gece gündüz görev yapacaktır.” şeklinde konuştu.

147’si Deniz Kuvvetleri’nde, 863 tanesi Jandarma’da

Okul Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çetin ise eğitimlerini başarıyla bitiren kursiyerlerden 863 tanesinin Jandarma Genel Komutanlığı’nın çeşitli birliklerinde, 147 tanesinin ise Deniz Kuvvetleri’nde görevli olmaya hak kazandığı bilgisini paylaştı.

Çetin, asker ailelerini de kutlayarak kursiyerlere tavsiyeler verdi.

Yorumlar (1)
Ali 2 yıl önce
Yeni alım ne zaman