Fırat Kalkanı'nda 3 terörist yakalandı

Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde farklı terör örgütlerinden 3 zanlı yakalandı.

GÜNDEM 17.11.2020, 09:40 18.11.2020, 17:32
Fırat Kalkanı'nda 3 terörist yakalandı

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen ve terör örgütlerinden arındırılan Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesindeki Cerablus ve El-Bab vilayetlerinde terör örgütü PKK/PYD/YPG ve terör örgütü DEAŞ üyesi 3 zanlının yakalandığı bildirildi.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Cerablus ve El-Bab şehirlerinde görev yapan yerel kolluk kuvvetlerine, Gaziantep Valiliği koordinesinde danışmanlık desteği sağlandığı hatırlatıldı.

Gaziantep Valiliğinin açıklamasında Suriye'nin El-Bab kentine bağlı Bzaa-Razi Mahallesi'nde bir evde yerel kolluk kuvvetleri tarafından yapılan adli arama neticesinde yakalanan G.H. isimli zanlının geçmişi hakkında bilgi verildi.

G.H. isimli teröristin ilk olarak 2014-2016 seneleri arasında Münbiç bölgesinde DEAŞ terör örgütü üyesi olarak faaliyet gösterdiği, 2016 senesinden itibaren de bölücü terör örgütü PKK/YPG/PYD saflarına katıldığı ve terör faaliyetlerine PKK'da devam ettiği tespit edildi.

Yerel kolluk kuvvetleri ayrıca PKK/YPG/PYD terör örgütüne çalıştığını tespit ettiği M.H.'yi ise Al Vilat Mahallesi'nde yakaladı.

Cerablus vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evi olduğu belirlenen adrese de baskın yapan yerel kolluk kuvvetleri, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu belirlenen zanlı M.E.M.'yi yakaladı. Hücre evinde yapılan aramada da çok sayıda silah ele geçirildiği, el konulan cep telefonu üzerinde çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)